PrideFestival vindt dan toch plaats en zet twee weken lang het thema gezondheid in de kijker

Toen de Belgian Pride nog kon plaatsvinden in Brussel. Vandaag wordt het festival anders ingevuld ©  rdb

Het jaarlijkse PrideFestival werd eerder uitgesteld omwille van de coronapandemie, maar van zaterdag 12 tot en met zaterdag 26 september vindt de 16de editie van het LGBTQI+-festival dan toch plaats. Onder de noemer #WeCare brengen de organisatoren de uitdagingen rond gezondheid in al haar vormen onder de aandacht.

Bron: BELGA

Het PrideFestival, dat betekent normaal gezien ook feest, met als grote afsluiter de Belgian Pride. Die vindt omwille van de huidige gezondheidscrisis niet plaats, en de overige evenementen werden beperkt in omvang. Toch presenteren de deelnemende LGBTQI+-verenigingen dit jaar opnieuw een mooi gevuld programma met 26 evenementen, waaronder vier documentairefilms, twee toneelstukken en een waaier aan conferenties en andere artistieke optredens. Zo behoudt het PrideFestival toch nog haar feestelijke en ‘queer’ karakter.

Rode draad

De rode draad doorheen het twee weken durende festival is #WeCare, de boodschap waarmee de LGBTQI-gemeenschap het thema gezondheid naar voren schuift. De uitdagingen op vlak van ondersteuning van mensen met HIV, de toegankelijkheid tot gezondheidszorg en de psychosociale aspecten blijven namelijk groot.

Het volledige programma is terug te vinden op www.rainbowhouse.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen