Durham University
Volledig scherm
© Durham University

Supercomputer toont wat er zou gebeuren als Aarde zou botsen met andere planeet

Britse wetenschappers zijn er met de hulp van een supercomputer in geslaagd om indrukwekkende 3D-simulaties te maken van de botsing van twee planeten, waarvan er eentje op onze Aarde lijkt.

12 reacties

  • Thomas Anderson

    3 jaar geleden
    Botsing of niet onze tijd hier op aarde heet een eind datum dat zijn we zeker.Dus als we als mensheid willen overleven zullen we moeten verhuisen.
  • leo hoes

    4 jaar geleden
    Er is geen botsing nodig om onze aarde weg te vagen, wij met z’n allen zijn druk bezig om daar zelf voor te zorgen
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Met een flinke dosis gezonde verbeelding kan men zich dezelfde beelden voorstellen. De simulatie hier getoond, is niet anders...
  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    Het is voor velen niet duidelijk wat er allemaal aan te pas kwam. Dit is niet zomaar iets animeren maar een volledige en enorm gedetailleerde fysica-simulatie. Om zaken van die schaal te kunnen simuleren heb je enorm veel rekenkracht nodig. Het is ook niet moeilijk om door te hebben dat de tekst die hier in het artikel staat niet is wat die wetenschappers hebben gepubliceerd.
  • Koen Geboor-Groffy

    4 jaar geleden
    Zeer nuttig! Nu weten we dat we best niet botsen met een andere planeet. Binnenkort gaan ze ontdekken als de andere planeet zwaarder is dat de schade groter wordt en als ze kleiner wordt dat de impact meer invasief is. Als ze sneller inslaat is dat vermoedelijk ook niet gunstig.