Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

Wetenschappers delen nieuwe theorie: kunnen mondmaskers helpen bij het opwekken van een immuunrespons tegen het coronavirus?

Nu de wereld vol spanning uitkijkt naar een potentieel vaccin tegen het coronavirus, suggereren sommige wetenschappers dat een andere tactiek mensen immuun kan maken voor Covid-19, namelijk door mondmaskers te dragen. Ze omschrijven hun theorie in een commentaarstuk dat werd gepubliceerd in het vaktijdschrift New England Journal of Medicine.

6 reacties

  • Nick Lersberghe

    4 jaar geleden
    @Luigi Driussi Daar dragen ze die ook tegen luchtvervuiling. Zonder de aanwezigheid van een virus maakt het niet uit of je sowieso al een masker draagt of niet.
  • Juliette Francois

    4 jaar geleden
    Met andere woorden, maskers houden geen virussen tegen en dit is een manier om te vergoelijken...
  • Luigi Driussi

    4 jaar geleden
    In verschillende asiatische landen is het dragen van mondmaskers reeds lange tijd een normale zaak, deze blijken ook geen immuniteit te hebben verworven...dus dit lijkt me meer op een fabeltje om de massa te motiveren om die prullen die geen zin hebben te blijven dragen.
  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Wat hier wordt weer gegeven strookt met de waarheid, het dragen van mond maskers is niet 100% veilig, en last toe dat het virus onder verzwakte vorm naar buiten kan, op deze wijze kunnen we resistentie opbouwen, maar voor onze westerse cultuur is zoiets als dragen van een paraplui in de regen, dat past niet in onze cultuur gedrag, maar toch gaan we het moeten leren, indien mondmaskers ingeburgerd zouden zijn zou de huisdocter minder werk hebben tijdens een griep pandemie
  • Joan Vliegen

    4 jaar geleden
    Lees. Ipv de wereldwijde opgedrongen keuze in een overbevolkte wereld te kiezen voor we proberen iedereen te redden met extreme regels waren beperktere regels en groepsimmuniteit misschien een betere keuze geweest. De natuur red ons door een verzwakt deel uit te schakelen. Punt. Er is geen schuld of oordeel mee gemoeid. Dat klinkt niet nee u hoort mensen moeten sterven. Gelukkig is dat ook waar. Stel u voor een aarde met +-10 miljard onsterfelijke mensen. 10 jaar alles dood. Alles.