Wetenschapper Jan De Maeseneer werd in augustus plots vervangen in de Stuurgroep Contactonderzoek. Rechts minister van Welzijn Wouter Beke, over wie hij zich negatief uitgelaten had in de media.
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapper Jan De Maeseneer werd in augustus plots vervangen in de Stuurgroep Contactonderzoek. Rechts minister van Welzijn Wouter Beke, over wie hij zich negatief uitgelaten had in de media. © Temmerman/Photonews

Prof met kritiek op Wouter Beke wordt uit werkgroep gezet

Een wetenschapper die zich in de media negatief heeft uitgelaten over minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en zijn beleid, is enkele dagen later geruisloos verdwenen uit de Vlaamse Stuurgroep Contactonderzoek. "Beke laat niet zien dat hij begrijpt waarover contactonderzoek gaat", verklaarde professor Jan De Maeseneer (UGent). Vijf dagen na die uitspraak werd hij vervangen. Een politieke afrekening?

79 reacties

  • tyl sachs

    4 jaar geleden
    Gewoon een inschattingsfout. Op basis van de gegevens waarover hij beschikte kon hij niets vermoeden. Enz. Blablabla. Kennen we van Jambon sedert Chovanec. Aanblijven zo lang men kan. Een mooi pensioentje wacht
  • Louis Dedenker

    4 jaar geleden
    Hij had beter de eer aan zichzelf gehouden na al zijn geklungel.
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat Jambon hem binnenkort uit de Vlaamse regering gooit. Totaal onbekwaam en dan nog een grote mond opzetten als verliezer van de verkiezingen. Zelf zitten graaien dat is geen probleem hé. Maar de mensen hun geld teruggeven, dat gaat niet!!!
  • raphael aertgeerts

    4 jaar geleden
    Braaf mee doen met het groepje want anders mag je niet meer mee spelen!
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs dat we in België al lang niet meer van een democratie mogen spreken.