Milaan-Sanremo, Strade Bianche, de Tour. 2020 is voor Wout van Aert een jaar met de armen omhoog.
Volledig scherm
PREMIUM
Milaan-Sanremo, Strade Bianche, de Tour. 2020 is voor Wout van Aert een jaar met de armen omhoog. © Photo News

Presteren mannen echt beter als ze vader worden, zoals Wout Van Aert zegt?

De vrouw van Wout van Aert is zwanger en voor zijn wielercarrière blijkt dat een klavertjevier, hoefijzer en konijnenpoot ineen: alles lukt momenteel. "Ik haal meer motivatie uit het wenkende vaderschap dan ik zelf besef", zegt de wielrenner. Zwangerschap doet dus ook iets met een mán: het beïnvloedt de hormonen en wurmt zich in het hoofd. "Geluk maakt een beetje lui. Maar bij toppers is dat net goed: de nakende baby neemt stress weg."

3 reacties

  • Michiel De Boeck

    4 jaar geleden
    Denk dat het eerder aan een verbeterde medische begeleiding ligt.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Natuurlijk als men een echte huisvader is en gene wielewaal dan heeft men het gevoel van verantwoordelijkheid veel feller en dan uit zich dat zoals bij Wout in nog betere prestaties, want hij zal moeten zorgen samen met zijn Sarah voor die kleine man in dit geval.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Ik spreek niet van ervaring maar ik kan me wel voorstellen dat je met de komst van een kind, op wolkjes loopt waardoor de meeste bekommernissen voor een tijd uit je hoofd zijn. Een stijging in dopamine, serotonine en endorfinen heeft bovendien een heilzame werking op het lichaam en op de sportieve prestaties (en herstel).