Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Belga

VDAB contacteert 120.000 tijdelijk werklozen

VDAB contacteert voor het eerst in de geschiedenis bijna 120.000 tijdelijk werklozen met een aanbod aan opleidingen, tijdelijke jobs en loopbaanbegeleiding. 70.000 tijdelijk werklozen krijgen in de eerstkomende dagen een mail, 50.000 anderen zullen een brief ontvangen. 

30 reacties

  • Razi Duymazlar

    4 jaar geleden
    De werkloze benoemingen 1. Tijdelijke werklozen 2. Professionele werklozen 3. Sociale werklozen 4. Kapitaal listische werklozen (nadruk op "kapitaal") Als er iemand dit lijst kan bijvullen,.. Doen En wie pikken ze er uit,... De tijdelijke, toch een beetje logisch, het is enkel deze groep die ze aan het werk kunnen zetten,... De rest beroepsdoppers. ( respect voor diegenen die echt willen werken maar die door omstandigheden niet kunnen, ouderen, gehandicapten,...)
  • Jonathan Monsaert

    4 jaar geleden
    De VDAB is er niet voor de werklozen, maar voor hun eigen jobcreatie. De zogenaamde "Skillbuilders" met hun loopbaanbegeleiding en coaching kost handenvol geld, maar brengt niks bij. Ze luisteren niet naar gestaafde argumenten en doen hun eigen zin, dat heb ik zelf met genoegen mogen ondervinden. Ook de oudere generatie komt niet meer aan de bak na 50+ jaar, doe daar iets aan en zorg voor jobs met een fatsoenlijke verloning zodat het loont om in ons land te gaan werken.
  • janie burton

    4 jaar geleden
    Beste Marco Latent, Ik ben een oudere werkloze, mijn bedrijf is in het begin van de zomer in falling gegaan. Ik wil werken, heb ondertussen een 30tal sollicitatiemails verzonden naar bedrijven, allemaal in het verlengde van mijn vorige job; 2 bedrijven hebben mij laten weten dat ik niet in aanmerking kom omdat ik niet het juiste profiel heb(lees: ik ben te oud) de andere bedrijven antwoorden gewoon niet. Men zou bedrijven met quota's moeten verplichten om oudere werklozen aan te nemen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Bert Janses: "met een aanbod...?", zou het met verplichten niet correcter zijn? Het land waar men er eieren blijft onder leggen, op eender welk gebied...!
  • john Willaert

    4 jaar geleden
    Werken loont niet in België.