EPA
Volledig scherm
© EPA

Europese Centrale Bank spoort grote banken aan om brexitplannen te maken

De Europese Centrale Bank (ECB) oefent meer druk uit op grote internationale banken om met plannen te komen om er zeker van te zijn dat hun activiteiten in de Europese Unie winstgevend en operationeel zelfstandig kunnen opereren na de overgangsperiode van de brexit. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

3 reacties

  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Als er geen deal komt, mark germanus, verliest de 'City' haar licentie, haar toegang tot de Europese eengemaakte markt. En die kans wordt alsmaar groter. Wat dat te maken zou hebben met 'geld bijdrukken' of 'slechte kredieten', is mij een raadsel. De rol van Londen kan makkelijk worden overgenomen door Frankfurt - of voor mijn part om het even welke andere stad in Europa. M.a.w., bij een 'No Deal' is er van zaken doen vanuit Londen geen sprake meer.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    ECB wil alleen zoveel mogelijk controle houden over de grote banken. De "City" in Londen;het financiele centrum in Europa,is al heel lang een doorn in hun oog.En met Lagarde grijpen ze nu hun kans. ECB heeft reeds zoveel geld bijgedrukt, geleend, slechte kredieten afgekocht enz dat ze schrik hebben in de miserie te geraken moesten de groot banken toch het merendeel van hun zaken in Londen te doen.
  • piet devlieger

    4 jaar geleden
    Ik kan me echt niet voorstellen dat de grote banken nog geen plannen en scenario's zouden hebben voor de Brexit. Indien ze die nu nog niet hebben dan zullen ze zwaar in de miserie geraken. Met wachten tot het kalf verdronken is loop je recht de afgrond in.