CD&V-kopstuk Hilde Crevits: "Als je na een jaar geen federale regering hebt, dan drukt dat uiteraard."
Volledig scherm
CD&V-kopstuk Hilde Crevits: "Als je na een jaar geen federale regering hebt, dan drukt dat uiteraard." © Photo News

Crevits verdedigt beslissing CD&V om mee te onderhandelen voor federale regering

PolitiekCD&V-kopstuk Hilde Crevits zou liever een federale regering met een meerderheid aan beide kanten van de taalgrens zien, maar begrijpt dat haar partijvoorzitter Joachim Coens meer dan een jaar na de verkiezingen mee aan tafel gaat zitten en kijkt of de partij zich in het voorgestelde project kan herkennen en zijn stempel kan drukken. Dat heeft de Vlaamse viceminister-president woensdag verklaard in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

43 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Niet alleen bij OPEN vLD, ook bij cD&v draaien de excellenties van overtuiging gelijk windhanen. Trado-partijen zijn postjes-partijen, zoveel is duidelijk. Maar goed. Kijk er al naar uit als déze linkse coalitie gaat moeten realiseren wat ze allemaal aan de burgers voorgeschoteld hebben. Er zal geen oppositie nodig zijn om hen volgende keer uit te wuiven.
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Het werk is nu met 4% gestegen!
  • Jan De Vos

    4 jaar geleden
    Vlamingen gaan afgaan. Alleen Magnette en Bouchez hebben een grote mond, en durven te zeggen wat ze willen. Lachaert, Groen, Connor volgen gedwee hun Franstalige collega's, alleen Coens zal nog een beetje tegengas geven, maar zal door iederen tegengewerkt worden. Crevits heeft geen macht en uiteindelijk eerder nog Dewever tegenwerken dat Franstaligen.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Voor zover ik kan zien is het Vlaams regeerakkoord zeker niet in overeenstemming met het Federaal regeerakkoord dat in de maak is, het is een afkooksel van de Waalse en Brusselse regering zelfde Waalse partijen aangevuld met enkele Vlaamse vazalpartijen, hier heeft de Vlaming niet voor gestemd !
  • an vercruysse

    4 jaar geleden
    Partij zonder ruggengraat en zonder mening. Ze sluiten hun bij eender welke partij aan,zolang ze maar aan de macht blijven.