Ploegdokter Yvan Vanmol (links) vergewist zich van toestand Fabio Jakobsen
Volledig scherm
Ploegdokter Yvan Vanmol (links) vergewist zich van toestand Fabio Jakobsen © EPA

Lefevere blikt terug op zware weken voor zijn ploeg: “Ploegdokter Vanmol belde in tranen vanuit Polen en zei dat Fabio zou sterven”

WielrennenPatrick Lefevere heeft in een interview met La Capitale teruggeblikt op de voorbije weken, die allerminst rustig verliepen voor zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step. Op een korte tijdspanne gingen renners Fabio Jakobsen (24) en Remco Evenepoel (20) zwaar tegen de grond. “Op het moment van de val van Evenepoel zat ik te eten met zijn ouders. Zijn vader zat met het hoofd tussen z’n handen. Hij wou niet meer naar de televisie kijken.” Lefevere kijkt ook vooruit, met Evenepoel als potentiële winnaar van een grote ronde.

5 reacties

  • Ronny Popelier

    4 jaar geleden
    Dhr Patrick Lefèvre is een voorvechter voor zijn renners en de gehele entourage bij Deceuninck Quick Step. Zal nooit zijn renners in de steek laten en tevens hun loon niet halveren na langdurige afwezigheid door letsels. Is een voorbeeld manager, kent de werking, kent de koers. Wat meer luisteren naar dhr Patrick Lefèvre zou de uci soms niet misstaan met zijn enorme ervaring. Een dikke pluim P L.
  • eric reynebeau

    4 jaar geleden
    Als mens is Lefevere bij mij hoog in achting gestegen. Zorgde ervoor dat familie van Jacobsen met helicopter werden overgevlogen naar Polen en geen 1000 km moesten rijden in een moeilijke gemoedstoestand. En bij Evenepoel deed hij ook al het mogelijke. Heeft het menselijke boven het zakelijke laten primeren en dat siert hem.
  • vangeel guido

    4 jaar geleden
    En dan doet sagan dat vandaag,waar zijn ze mee bezig.
  • Christiaan van Mansfeld

    4 jaar geleden
    Ik heb een beetje duaal gevoel bij hem. Ik denk een fantastische ploegleider en kenner maar geen goede manager. Met zo een ploeg zou je echte flinke stevige sponsors moeten kunnen vinden. Maar dan moet je ze ook wat bieden waar ze wat aan hebben. Nu heeft hij een flink budget (geloof hem niet over klein, het is boven Jumbo Visma) maar het is zo fragmentarisch dat je nooit een moderne langdurige bedrijfsvoering kan opzetten. Een beetje ouderwets, mag ik zeggen Belgisch?
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    De schade aan Fabio was inderdaad moeilijk te overzien - veel sterkte toegewenst - gelukkig is rug en hart en longen ok - het wordt een lange weg , maar wel hoopvol nu .