Photo News
Volledig scherm
© Photo News

70 artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”

CoronavirusIn een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen zeventig artsen de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Ze vragen dat de minister zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en geef enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.

94 reacties

  • Hassan Oussehmine

    4 jaar geleden
    Johan nu is het omgekeerd. In de klas opzetten en buiten niet. Met als gevolg dat al die gasten keel en hoofdpijn hebben op het einde van de dag.
  • johan van Oevelen

    4 jaar geleden
    @ringo: noemt dat niet opvoeden? Zoals altijd dien je aan je kind dingen te verklarenze niet weten. In de klas waar 1.5m kan worden gewaarborgd moet het mondmasker helemaal niet (1.5m is ok). Tijdens veranderen klassen en speelplaats, masker op (dat is 10 15 minuten dat ze het moeten opzetten 2x en 1x tijdens de middagpauze). ivm algemene welzijn van het kind...wat over diegenen die de economie MOETEN draaiende houden? Jong geleerd is oud gedaan he
  • Yvan Lissens

    4 jaar geleden
    Normaal rekent men op het gezond verstand, maar aangezien men in het verleden de regels al te soepel interpreteerde, is een algehele regel wel nodig. Als je de veiligheidsafstand deftig naleeft, is een masker niet echt nodig, maar dan moet men er zich aan houden.
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Ik ben 65+ en leerkracht voor 105 leerlingen. Ik wil niet besmet worden, dus mondmasker en afstand houden. Rondlopen in de klas is er ook niet meer bij.
  • Marnix Verschraegen

    4 jaar geleden
    Ik ben lid van de risicogroep als ik iemand zie die de mondmaskerplicht niet volgt dan bel ik de politie, Die mensen zijn een gevaar voor mij. ik draag altijd een mondmasker. Op school de mondmaskerplicht vrijgeven, das zorgen voor een explosie van besmettingen, want een amerikaanse studie bevestigd dat kinderen superverspreiders zijn. Men klaagt nu al dat er meer besmettingen zijn op school dan verwacht. Wacht nog een weekje of 2. En vergeet niet de griep periode moet er nog aankomen !