Advocaat Maxime Znak op 21 augustus 2020.
Volledig scherm
Advocaat Maxime Znak op 21 augustus 2020. © AP

Alweer prominent oppositielid opgepakt door gemaskerde mannen in Wit-Rusland, president Loekasjenko wil grondwetsverandering

Het Wit-Russische oppositielid Maxim Znak (39) is woensdagochtend opgepakt door gemaskerde mannen, zo meldt zijn gevolg. Znak is één van de twee overgebleven leden van de Wit-Russische Coördinatieraad van de oppositie die nog op vrije voeten waren en in Wit-Rusland verbleven. Intussen spreekt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko over een grondwetshervorming.

3 reacties

  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Ben een oude (wijze ?) man en heb al sinds 1945 de onderdrukking en het neerslaan van volksopstanden tegen allerlei dictators door Rusland meegemaakt in Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Hongarije, Roemenië, Afghanistan, Oekraïne, Oost Duitsland, Tsjecho-Slowakije ... en nu Wit Rusland. Niets is er veranderd behalve dat er nu ook een gifmenger in het Kremlin zit.
  • Willy Bogaert

    4 jaar geleden
    Dat is eigenlijk ontvoeren n en dient gestraft te worden of bestat dat daar niet .Doe het dan ook met jullie president als het toch mag
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Misschien dat het hof in Den Haag toch al een klacht kan vast leggen tegen reeds bekende agressors. Met de eis dat ze voor het hof moeten verschijnen voor schending van de mensen rechten in wit Rusland. Het hoeven maar kleine garnalen te zijn. Maar het moet wel bekend worden gemaakt. Misschien dat daar door schot kan worden gebracht in het geheel. Want ze zullen daar ook wel weten dat zelfs na 50 jaar zo een klacht nog kan worden uit gevoerd. Van onder uit het macht apparaat kapot krijgen.