Politiecommissaris opgepakt en 374 wapens in beslag genomen in onderzoek naar wapenhandel

 ©  mhb

In een grootscheeps onderzoek naar illegale wapenhandel zijn dinsdag tien personen opgepakt, onder wie een politiecommissaris. Dat meldt het federaal parket. De arrestaties vonden plaats tijdens zestien huiszoekingen op verschillende plaatsen in het Brusselse, maar ook daarbuiten.

Bron: BELGA

Volgens het federaal parket gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar illegale handel in vuurwapens, onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter. Speurders van de federale gerechtelijke politie vielen dinsdag binnen op zestien plaatsen in Watermaal-Bosvoorde, Waterloo, Eigenbrakel, Kasteelbrakel, Laken, Oudergem, Lasne, Aat, Verviers en Tubeke. Het ging om huiszoekingen in privéwoningen, maar ook in een wapenhandel en in een politiecommissariaat.

‘Er werden talrijke handwapens, lange vuurwapens en automatische wapens aangetroffen, en ook granaten’, zegt het federaal parket. ‘In totaal werden er 374 wapens in beslag genomen voor onderzoek, naast 400 kilo munitie en twaalf voertuigen waaronder meerdere luxevoertuigen. Wapendeskundigen hebben de onderzoekers bijgestaan om de verschillende types aangetroffen wapens gemakkelijker te kunnen identificeren.’

Bij de huiszoekingen pakten de speurders ook tien personen op. Het gaat om wapenverzamelaars en twee wapenhandelaars maar ook een politiecommissaris. ‘Vijf van hen werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter’, aldus nog het federaal parket dat voorlopig geen verdere informatie geeft.