© Belga

Antwerpse Maité is ‘jobstudent van het jaar’

Maité Ryckebosch, een Antwerpse studente diergeneeskunde, is jobstudent van het jaar en ontving de bijbehorende onderscheiding van Unizo. Voor haar bekroonde nominatie, ingediend door werkgever-dierenarts Helga De Wilde uit Wilrijk, ontvangt Maité een extra maandloon van 1.500 euro.

Omdat heel wat stages voor haar opleiding door corona werden afgelast of uitgesteld, kwam er voor haar extra tijd vrij om als jobstudent te werken. “Een geschenk uit de hemel”, noemt werkgever-dierenarts Helga De Wilde haar. “We waren op zoek naar een jobstudent om ons te assisteren in onze dierenartsenpraktijk voor huisdieren toen corona uitbrak. Sinds we weer open zijn, is het hier nóg drukker dan anders en we zijn dan ook bijzonder opgelucht dat we Maité vonden. Een dierenarts in opleiding, die weet waar ze mee bezig is en hard werkt. Bovendien kan ze hier zelf ook nog heel veel bijleren over de dagelijkse werking van een dierenartsenpraktijk.”

“We zijn vereerd dat de jobstudent van het jaar uit de provincie Antwerpen komt. Een zelfstandig onderneemster in spe. Hét bewijs dat onze provincie een goede broedplaats voor ondernemers is én blijft.” aldus een trotse Carl van Dyck, directeur UNIZO provincie Antwerpen.

De RSZ-cijfers over studentenarbeid in 2019 liegen er niet om: andermaal was er een stijging van het aantal jobstudenten naar 560.966 in totaal. Door corona kwam er een enorme terugval in deze cijfers, maar het herstel in de dip is ingezet, meldt Unizo.

 ©  Photo News

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER