Dries Henau (rechts) met zijn echtgenoot Yuri en zijn grootouders.
Volledig scherm
Dries Henau (rechts) met zijn echtgenoot Yuri en zijn grootouders. © Dries Henau

“Oma heeft een week onafgebroken naar opa liggen roepen”: kleinzoon Dries vraagt meer waardigheid in ziekenhuizen nadat koppel niet op één kamer mag liggen

Wasbar-oprichter Dries Henau vraagt op Facebook meer waardigheid en respect in de ziekenhuizen. Hij klaagt aan hoe zijn grootouders, die na een ongelukkige val ongeveer gelijktijdig werden opgenomen in hetzelfde ziekenhuis, niet bij elkaar op de kamer mochten liggen. Na het overlijden van haar echtgenoot mocht zijn grootmoeder bovendien amper bezoek ontvangen. “Hoe kunnen we onszelf wijsmaken dat we dit doen voor de gezondheid van deze mensen?”, klinkt het. 

19 reacties

  • Ive Missoorten

    4 jaar geleden
    Er mogen regels zijn, maar menselijkheid moet kunnen. En uitzonderingen eveneens. Wij zijn mensen en werken met en voor mensen, geen robots ...
  • Loesje Vranken

    4 jaar geleden
    Het menselijk aspect is hier heel ver te zoeken, zelfs nergens te vinden. Raar, tijdens uw studie leer je nochtans 1 vd 1ste heel belangrijke thema's nl. : de ethische grondbeginselen. Nooit of nooit zou ik een koppel scheiden, is tegen alles in. Met zelfs de dood tot gevolg van groot verdriet.Bovendien zet men nooit een man en vrouw op 1kamer die geen koppel zijn.2 grove fouten.
  • Sara delaere

    4 jaar geleden
    Dat raakt mij nu echt tot in het diepste van mijn hart ❤️ en ja een mens kan sterven van verdriet. Ik hoop dat jullie oma de uitvaart mag bij wonen,idd een beetje waardigheid,liefde en respect moet “zeker” kunnen!! Na 80jaar samen zijn. Ikzelf weet hoe dat moet maar mocht er een petitie komen dan zal ik die zeker tekenen. Veel sterkte en moed.
  • Paula elisa RAVYTS

    4 jaar geleden
    Wist niet dat men als vrouw op een 2 persoonskamer naast een man kan liggen die niet haar man is. 2 persoonskamers zijn, dacht ik, steeds voor hetzelfde geslacht.
  • Denis Hermans

    4 jaar geleden
    Schrijnend. Zeker het salenliggen op éen kamer moe(s)t toch verzekerd kunnen worden.