Het Luikse ZenTech ontwikkelde een serologische test waarmee snel kan worden nagegaan of iemand antilichamen tegen het coronavirus in het bloed heeft. De Belgische staat besliste om 3.650.000 serologische tests te bestellen.
Volledig scherm
Het Luikse ZenTech ontwikkelde een serologische test waarmee snel kan worden nagegaan of iemand antilichamen tegen het coronavirus in het bloed heeft. De Belgische staat besliste om 3.650.000 serologische tests te bestellen. © BELGA

Belgische staat moet contract met Luiks bedrijf rond coronatests naleven

De Belgische staat moet het contract met ZenTech, een Luiks biotechnologiebedrijf, rond bestelde coronatests naleven. Dat heeft de Luikse rechtbank in kort geding woensdag beslist. Gebeurt dat niet binnen de vijf dagen, moet ons land het bedrijf per dag vertraging 10.000 euro boete betalen. 

3 reacties

  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Het is pijnlijk duidelijk dat we ons land moeten laten leiden door de juiste mensen op de juiste plaats, iets waar we nu zelfs in de verste verte niet over beschikken. Professoren op alle gebied zijn er genoeg , economen die over elke euro die we hebben mogen beslissen en politici mogen enkel nog theoretische voorstellen uitwerken die dan door echte vakmensen onder de loep genomen worden.
  • Roland Peeters

    4 jaar geleden
    Wanneer het geklungel eens ophouden?Het enige dat zij die verantwoordelijk zijn interesseert is het geld dat maandelijks op hun rekening staat.
  • André Van Laethem

    4 jaar geleden
    Zet bedrijfsleiders aan de macht, advocaten weten totaal niet hoe je koopt en verkoopt.