Roméo Elvis reageert op beschuldiging van aanranding: ‘Ik ben een voorbeeld dat niet gevolgd mag worden’

 ©  belga

Nadat een jonge, Belgische vrouw gisteren Roméo Elvis op sociale media van ‘seksuele agressie’ heeft beschuldigd, reageert de rapper voor het eerst via een Instagram-post.

kma

‘De sociale media staan in brand’, begint Roméo Elvis in zijn publieke reactie op de beschuldiging. ‘Ik ben me ervan bewust dat ik mijn handen op een ongepaste manier heb gebruikt. Ik was ervan overtuigd dat ik inging op een uitnodiging, wat geen uitnodiging bleek te zijn. Ik herhaal mijn verontschuldigingen die ik al vaak persoonlijk heb geuit’, gaat Roméo Elvis verder.

Het slachtoffer plaatse ook enkele privéberichten met Roméo Elvis op haar Instagram-verhaal. Daarin was te lezen dat Roméo Elvis zich verontschuldigde. Een paar uur later haalde de jonge vrouw haar posts offline, maar de screenshots bleven circuleren op sociale media, waardoor Roméo Elvis trending werd op Twitter.

De Brusselse rapper eindigt zijn reactie met: ‘Ik maakte een vergissing die niet gemaakt mocht worden. Ik ben niet trots op deze situatie en ben een voorbeeld dat niet gevolgd mag worden.’

#Balancetonfrère

Ook zangeres Angèle, de zus van Roméo Elvis en schrijfster van het nummer Balance ton quoi, reageerde op haar Instagram-account: ‘Net zoals ik vecht voor vrouwenkwesties en minderheden, veroordeel ik de acties die tegen mijn principes ingaan. Er komt een wereldwijd bewustzijn en er is overal een mentaliteitsverandering nodig. Dat is alles wat ik wil’, schrijft ze.

Fans van de twee wilden absoluut een reactie van Angèle omdat ze eerder deze week haar verontwaardiging fel uitte tegen de Franse rapper Moha La Squale. Hij werd deze week, ook via sociale media, beschuldigd van aanranding, verkrachting en zelfs ontvoering. Ondertussen hebben verschillende jonge vrouwen een klacht neergelegd in Frankrijk tegen Moha La Squale.

De slachtoffers van Moha La Squale en Roméo Elvis deelden hun beschuldigingen onder de hashtag #balancetonrappeur, wat een knipoog is naar de Franstalige #metoo-beweging Balance ton porc.