Een moeder met twee kinderen in het uitgebrande vluchtelingenkamp van Moria
Volledig scherm
PREMIUM
Een moeder met twee kinderen in het uitgebrande vluchtelingenkamp van Moria © REUTERS

“Europa moet vluchtelingen uit Moria opvangen”

De brand in het migrantenkamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos, doet de roep om Europese hulp nog luider klinken. Er zijn daar bijna 13.000 mensen dakloos geraakt en die kunnen best wel over Europa worden verdeeld, zo klinkt het her en der. Tot nu toe lijkt alleen Duitsland daartoe bereid.

19 reacties

  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    Economische vluchtelingen moeten terug gebracht worden naar waar ze vandaan komen. Mensen die vluchten voor een oorlog is iets anders.W sancties genomen tegen wanneer worden er bvb eens sancties genomen tegen de regering van Congo ? Niet tegen de bevolking, maar tegen de volgelingen van Kabila.
  • Eric Berckmans

    4 jaar geleden
    De enige hulp dat ze moeten krijgen is hen terugbrengen vanwaar ze komen .
  • Libert Coppens

    4 jaar geleden
    Op de boten zetten waar ze met gekomen zijn en terug sturen stopt er nu met aub...
  • Daniël Baeten

    4 jaar geleden
    Waarom lopen ze niet de andere kant uit? Daar gaat het niet zo gemakkelijk om aan geld en een woonst te geraken. Dat zegt genoeg over hun zelf. Stop met die zever wij moeten ginds ook niet aankomen. En dit is niet rassistisch maar gewoon de realiteit.
  • Etienne Callebout

    4 jaar geleden
    Europa moet helemaal niets .De boot op en terug naar land van herkomst .Dit om hun land terug op te bouwen die een ruïne is .Het land wordt gesponsord door de NAVO ,Unicef en andere liefdadigheidsinstelling.