Actievoerders van de Franstalige socialistische vakbond FGTB blokkeren de ingang van de AB Inbev-brouwerij in Jupille.
Volledig scherm
Actievoerders van de Franstalige socialistische vakbond FGTB blokkeren de ingang van de AB Inbev-brouwerij in Jupille. © FGTB

Vakbond reageert op dwangsommen van AB InBev in Jupille: “Als er agressiviteit van onze kant zou zijn, zou de politie reageren”

De socialistische vakbond ontkent de verklaringen van de directie dat er een “agressieve atmosfeer, van sabotage en bedreiging” heerst bij de brouwerij AB InBev in Jupille (provincie Luik). Bij de brouwerij is vorige week een staking uitgebroken, na een reeks coronabesmettingen. Dat gaat gepaard met blokkades van het gebouw. AB InBev laat in reactie daarop voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen uitvoeren. 

16 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Benny Deridder,machtige bedrijven zoals AB inbev die over LIJKEN gaan,misbruiken elke wet om te winnen.Ik heb zelfs geen respect voor mensen zoals u die deze praktijken goedkeuren.Ik noem dit neoliberaal facisme.
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Als de dwangsom mag opgelegd worden, betekennt dit dt de vkbond inderdaad "over de rooie" gaat en buiten de wet handelt.
  • paola nerozzi

    4 jaar geleden
    Ik denk dat mensen alles bue zijn eerst klagen ze voor die covid-19 dan klagen ze voor iets anders de vakbonden doen niet vaak het juiste aan de werkers laat ze werken en die niet willen ook goed ma kom achteraf niet klagen als ge geen werk meer hebt
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    De stakersbonden zullen er voor zorgen dat onze achterkleinkinderen nog altijd de schulden van de corona-crisis zullen moeten afbetalen.
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Vakbonden halen enkel voordeel uit meer werklozen, brengt geld op, elk goed werkend bedrijf moet eraan