donderdag 10 september 2020 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

WIELRENNEN

“Philipsen medekopman voor de klassiekers”

TRANSFERNIEUWS

Alpecin-Fenix heeft woensdag de overstap van Jasper Philipsen (22) officieel bekendgemaakt. De rappe man uit Ham tekent bij de troepen van de broers Roodhooft een contract voor twee seizoenen.

Philipsen, die zich de voorbije twee jaar als aanstormend talent bij UAE-Team Emirates meermaals in de schijnwerpers fietste, hoopt bij Alpecin-Fenix door te groeien naar de wereldtop. “Ik kijk er enorm naar uit om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten”, laat Philipsen optekenen. “Het team heeft reeds een mooi project op poten gezet, is bijzonder ambitieus en staat bovendien ver op het vlak van omkadering en performance. Dat zijn de doorslaggevende factoren geweest om voor het project van Alpecin-Fenix te kiezen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik met deze ploeg naar mijn hoogste niveau kan groeien. Hopelijk vertaalt zich dat in vele mooie successen samen.”

Kwaliteitsinjectie

Het management van Alpecin-Fenix ziet voor de Hammenaar een rol als medekopman weggelegd, naast de dominante figuur van Van der Poel. “Met Mathieu hebben we een absolute kopman, maar we streven er voortdurend naar om het team in de breedte te versterken. Dat deden we al eerder met renners zoals Tim Merlier en dat doen we nu met Jasper Philipsen”, klinkt het.

 BELGA

“Het feit dat we dit seizoen al wedstrijden wonnen met zeven verschillende renners, geeft aan dat we als team sterker worden. Met die filosofie in het achterhoofd waren we op zoek naar een extra snelle man én medekopman voor de klassiekers. Met Jasper Philipsen hebben we nu twee in één gevonden. We zijn er eveneens van overtuigd dat we samen met Jasper een mooi verhaal kunnen schrijven en dat het team opnieuw een stevige kwaliteitsinjectie krijgt.”

Drie profzeges

Philipsen tekende zijn eerste profcontract in 2018 bij Hagens Berman Axeon. Hij won dat jaar een rit in de Tour of Utah om vervolgens een kribbel te zetten onder een tweejarig contract bij UAE-Team Emirates. In die kleuren liet hij twee overwinningen optekenen: een rit in de Tour Down Under van 2019 en recent een zege in de Tour du Limousin. Vooral Philipsens verzameling ereplaatsen is impressionant met podiumplaatsen in de Binck Bank Tour, Ronde van Algarve, Nokere Koerse, Tour of California, Heistse Pijl, Elfstedenronde, Brussels Cycling Classic en GP de Fourmies. Daarnaast mocht Philipsen in 2019 zijn Tourdebuut maken, wat hem drie top tien plaatsen opleverde. Komend najaar mikt hij op ritsucces in de Ronde van Spanje (20 oktober-8 november).

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws