De ERA-testwagen op circuit Zolder
Volledig scherm
De ERA-testwagen op circuit Zolder © Mika Tuyaerts

Basis voor nieuw elektrisch racekampioenschap wordt gelegd op Circuit Zolder

Onze verbazing was groot toen we afgelopen week een elektrische formulewagen zagen rondzoeven op het circuit van Zolder. Uw dienaar trok meteen op onderzoek uit en ontdekte dat de testen voor een nieuwe elektrische formuleklasse volop aan de gang zijn. En de basis hiervoor wordt gelegd in België.

5 reacties

  • Luc Lievens

    4 jaar geleden
    Het wordt elk jaar beter en spannender in de FE i.t.t. de F1 waar het alleen maar saaier is geworden.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Goed zo, in de autosport hebben ze dus ook begrepen waar de toekomst van de auto ligt.
  • paul verspeelt

    4 jaar geleden
    Ben een fervente autosportliefhebber , maar om die stofzuigers te zien rondsjezen , zal ik toch niet naar Zolder rijden.
  • Eric Van de Mert

    4 jaar geleden
    Ik kijk al enkele jaren naar de Formule E op TV maar het zou tof zijn als België nu ook een soortgelijke race zou hebben en dan nog in Zolder Misschien kunnen we na een paar jaar hier ook Stoffel en Jerome in de grote Formule E zien in Zolder.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Cool! Ontwikkelingen in de algemene racewereld vinden vrij snel hun weg naar de automerken die ze toepassen in hun nieuwste modellen. Zo hoop ik dat bvb. de ontwikkeling van batterijen nu in een sneller tempo gaat en dat zou een geweldige vooruitgang zijn. Als het dan nog eens Belgisch is... Ik ben benieuwd, het worden wedstrijden waar je nog tegen mekaar kunt praten...