Wat met contact tussen collega’s? Anseel: ‘Ik ben sceptisch dat we dat virtueel kunnen recreëren. Organisaties moeten streven naar plaatsen waar mensen geregeld face to face samenwerken.’
Volledig scherm
PREMIUM
Wat met contact tussen collega’s? Anseel: ‘Ik ben sceptisch dat we dat virtueel kunnen recreëren. Organisaties moeten streven naar plaatsen waar mensen geregeld face to face samenwerken.’ © Thomas Nolf

“Er komt een periode aan waarin heel wat mensen gaan uitvallen”

Iedereen noemt het thuiswerken, maar eigenlijk waren de voorbije zes maanden chaos. Dat zeggen wij niet, maar Frederik Anseel. De managementprofessor hekelt in ‘De Morgen’ zowel het gejammer als het gejuich over thuiswerken. “België staat al bekend als een land waar veel mensen met ziekte uitvallen, door stress, burn-outs of gerelateerde gezondheidsproblemen. Het zal zeker niet verbeteren.”

11 reacties

  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Het zijn de bazen zelf die thuiswerk maar niks vinden. Hebben ze de werknemer niet meer in hun vizier. Kunnen ze niet meer op uwe nek vallen als het hun uitkomt. Een gevoel van controle verlies, machtsverlies.
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Het zal er zeker niet op beteren. Met corona is er voor velen weer een nieuwe uitvlucht gekomen om betaald thuis te zitten.
  • olivier lecluyse

    4 jaar geleden
    Niet zagen maar gas geven... Zou veel oplossen
  • matthias peur

    4 jaar geleden
    Chaos ? Ik werk thuis, ga vanaf het begin van de lockdown één keer per week mijn zaken printen/scannen en kan héél de week rustig thuis werken. Geconcentreerd en ongestoord. Het probleem zijn de leidinggevenden, die graag "hun" mensen zien vanuit hoogmoed en narcisme.
  • Hans Loyaerts

    4 jaar geleden
    Telewerken heeft niets dan voordelen. Geen verplaatsingen, dus minder files, minder luchtvervuiling, minder stress, geen tijdverlies (zeker voor wie zich met de trein moet verplaatsen). Maar ook minder onkosten voor de werkgever, de overheid en de werknemer. En met alle moderne middelen wordt het werk even goed, en misschien beter, van thuis gedaan.