De magazijnen van de Kringwinkels puilen nog altijd uit. Daarom vraagt de organisatie om spullen zoveel mogelijk in dozen te sorteren. ©  rr

Antwerpse kringwinkels kampen met grote overstock

De Antwerpse Kringwinkels werden van bij de heropening begin mei overstelpt met tweedehandsspullen waar mensen na de coronalockdown vanaf wilden. Vier maanden later kampen de tien vestigingen verspreid over het Antwerpse grondgebied nog altijd met een enorme overstock. Daarom roept de organisatie op om goederen al zoveel mogelijk gesorteerd binnen te brengen.

De coronaperiode lijkt een ware opruimwoede in de hand te hebben gewerkt, want de Kringwinkels krijgen nog altijd meer spullen binnen dan voorheen. Maar dat heeft ook zijn keerzijde. “We zitten in onze opslagruimten nog altijd met overschotten die voornamelijk dateren van de piekperiode en die we maar niet weggewerkt krijgen”, zegt Louise Vrints.

“We vermoeden dat mensen door meer tijd thuis door te brengen ook meer tijd hebben om eens door hun spullen te gaan. We krijgen nu vooral meer huisraad binnen zoals speelgoed, maar ook boeken.”

Het aantal klanten ligt evenwel niet in dezelfde opwaartse lijn. “We krijgen momenteel zelfs iets minder klanten over de vloer. We merken dat mensen nog altijd wat terughoudend zijn en minder funshoppen. De mensen die langskomen, kopen dan weer wel meer dan voorheen.”

Louise Vrints voor de Kringwinkel aan de luchthaven van Deurne ©  Dirk Kerstens

Bij de grote inleverpiek in mei nam De Kringwinkel het drastische besluit om alle geefpunten op zaterdagen te sluiten. “Zo ver willen we deze keer niet gaan. We zijn onze gevers heel erg dankbaar voor de spullen die we krijgen”, zegt Louise Vrints. De Kringwinkels doen wel een oproep om goederen gesorteerd in kartonnen dozen binnen te brengen, zodat die in de magazijnen zo praktisch mogelijk gestapeld kunnen worden. “Mensen kunnen ook helpen door hun goederen vooraf te sorteren per productcategorie. Dus kleding, huisraad en elektro graag op voorhand in aparte dozen.”  joro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER