Groenland
Volledig scherm
Groenland © REUTERS

Wereld buist op klimaatdoelstellingen: opwarming aarde nadert limiet en ijskap smelt zoals voorspeld in worstcasescenario

Het gaat niet goed met de klimaatdoelstellingen. Zo blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties dat de mondiale temperatuur de komende tien jaar al 1,5 graden Celsius gestegen zal zijn ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Ook de zeespiegel zal tegen het einde van de eeuw nog eens 17 centimeter gestegen zijn.

29 reacties

  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Niet overbevolking is een probleem, wel de verspillende en extreem vervuilende manier waarop een groot deel van de bevolking leeft. In de ontwikkelingslanden zijn kinderen de enige vorm van sociale zekerheid, westerlingen willen dat dan afnemen om de eigen onverantwoorde manier van leven te kunnen verderzetten.
  • Adriaan Van Baelen

    4 jaar geleden
    Jorien heeft dit kort en duidelijk verwoord. Meer moet dit niet zijn. Duidelijk, correct en volledig wetenschappelijk correct.
  • Vandaele jiji

    4 jaar geleden
    Je kan er zelf wat aan doen! Voor je eigen straatje vegen! Minder de vlieger op, minder de wagen nemen, chauffage een graadje lager en een trui aan, geen boontjes uit Kenia kopen, minder vlees eten... t'Is allemaal zoooo moeilijk niet.
  • René Verhoeven

    4 jaar geleden
    We zijn op de wereld gekomen om te leven en daarbij belasten we milieu en klimaat, zoveel is zeker, maar als we met niet veel zijn, dan kan dit geen kwaad en kan klimaat en milieu dit verdragen en herstellen, als we met veel te veel mensen zijn, dan kan dit niet meer rechtgezet worden. Doe daar iets aan, stop met kinderen maken wereldwijd en iedereen kan vredig en goed leven zonder schuldgevoel te moeten hebben.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Het gaat inderdaad de verkeerde kant op en jongeren als Anuna De Wever en Greta Thunberg proberen de overheden hier over te waarschuwen maar worden steeds wandelen gestuurd. Ik bewonder hun engagement. Dat zie je niet vaak meer. Ik hoop dat ze er in slagen om die wereldleiders eindelijk wakker te schudden en een geweten te schoppen want ik zie het somber in voor mijn kleindochters.