Direct naar artikelinhoud
Klimaatverandering

Greenpeace maakt Vivaldi-onderhandelaars ouder in klimaatcampagne

Egbert Lachaert (Open Vld) in de Greenpeace-campagne.Beeld Greenpeace

‘De klimaatcrisis gaat niet in quarantaine.’ Met een opmerkelijke campagne maakt Greenpeace duidelijk dat het klimaatprobleem nog steeds even urgent is, ondanks de coronacrisis en de aanslepende regeringsonderhandelingen.

Op Twitter pakt de milieuorganisatie uit met enkele bijzondere beelden. De voorzitters van de partijen die momenteel onderhandelen (zij het vanuit quarantaine) over de vorming van een nieuwe Vivaldi-coalitie zien er plots pakken ouder uit. Stuk voor stuk tonen Egbert Lachaert (Open Vld), Conner Rousseau (sp.a), Meyrem Almaci (Groen) en Joachim Coens (CD&V) zich in het jaar 2040 opgelucht dat ze het klimaat twintig jaar eerder niet uit het oog zijn verloren. 

“Trots dat ik in 2020 voor het klimaat koos”, zeggen hun verouderde versies. Dezelfde quote wordt ook de Franstalige voorzitters in de mond gelegd, in een andere tweet. “Neem nu beslissingen waar je in 2040 nog achter kan staan”, spoort Greenpeace hen aan.

Met de campagne wil Greenpeace duidelijk wat druk op de ketel zetten, want de voorbije maanden leek klimaatverandering niet de grootste prioriteit in de Wetstraat. “Vraag de partijvoorzitters om een klimaatregering te vormen en de coronacrisis om te buigen met investeringen in mens en planeet”, roept Greenpeace-woordvoerder Joeri Thijs de burgers op.

Twitter bericht wordt geladen...