Vlaams Belang voert bij CD&V-burgemeesters actie tegen “anti-Vlaamse Vivaldicoalitie”

CD&V-voorzitter Joachim Coens. ©  BELGA

Bron: BELGA

Vlaams Belang gaat in de 113 gemeenten waar er een CD&V-burgemeester actief is actie voeren tegen de vorming van de Vivaldi-coalitie van socialisten, liberalen, groenen en CD&V. Op Facebook komen advertenties met een afbeelding van de desbetreffende burgemeester en de boodschap: “steunt uw CD&V-burgemeester deze anti-Vlaamse regering?”, gevolgd door de oproep om het hen via mail zelf te vragen en ‘ze te doen luisteren’.

Vlaams Belang hield maandag al een ‘dweilactie’ aan het CD&V-hoofdkwartier. Daarnaast organiseert de partij een campagne op sociale media rond eerdere uitspraken tegen een Vivaldi-coalitie door CD&V-prominenten zoals justitieminister Koen Geens en Kamerfractieleider Servais Verherstraeten.

Vlaams Belang wijst erop dat uit een rondvraag van HLN en TVL blijkt dat er binnen de CD&V veel weerstand is tegen Vivaldi, die niet over een Vlaamse meerderheid beschikt. “Dit is geen sabotagecampagne, integendeel. We willen niets liever dan dat CD&V vasthoudt aan haar eigen doelstellingen zodat deze anti-Vlaamse en ultralinkse coalitie niet tot stand komt. Wat men nu op poten wil proberen zetten, is de volledige negatie van de verkiezingsuitslag in Vlaanderen. Wij weten dat, CD&V weet dat. Als er een duwtje van ons nodig is vooraleer onze christendemocratische collega’s daar naar handelen, dan zij het zo”, verklaart partijvoorzitter Tom Van Grieken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen