Archiefbeeld. Dexia ging tijdens de wereldwijde bankencrisis ten onder. De Belgische overheid haalde de Belgische activiteiten uit het concern en herdoopte die in Belfius. (2012)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Dexia ging tijdens de wereldwijde bankencrisis ten onder. De Belgische overheid haalde de Belgische activiteiten uit het concern en herdoopte die in Belfius. (2012) © Photo News

Dexia duikt 759 miljoen in het rood

Het verder ontmantelen van de restbank Dexia blijft voor verliezen zorgen. In de eerste jaarhelft boekte ze een malus van 759 miljoen euro, al werd dit resultaat sterk beïnvloed door de coronapandemie. In dezelfde periode van 2019 kleurde het resultaat 546 miljoen euro rood.

3 reacties

  • Pim Pauwels

    4 jaar geleden
    en wat krijgt de directie voor haar uitstekende werk??? dikke premie!!!!
  • Hubert Van Herck

    4 jaar geleden
    Ongelofelijk dat voor deze gigantische diefstal niemand jarenlang in de bak is gevlogen. Het volk is het enige slachtoffer en elders knallen de champagnekurken.
  • Coen Geurts

    4 jaar geleden
    Al 12 jaar staan ze in't rood; Hoe kun je dan nog andere banken uitkopen? Dit is pure oplichterij. Bovendien van welk geld betalen ze al die jaren miljoenen aan de zogezegde ceo's. En de aandeelhouders van Arcopar laten ze maar in de kou staan; Dit zijn toch maar "gewone" arbeiders.