Shoppen met mondmasker in Kortrijk. (Archieffoto)
Volledig scherm
Shoppen met mondmasker in Kortrijk. (Archieffoto) © Henk Deleu

OVERZICHT. Gemiddeld 547 nieuwe Covid-19-infecties per dag

Tussen 1 en 7 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 547,4. Dat is een stijging met 22 procent tegenover de week voordien, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen, terwijl het aantal sterftes licht daalt.

26 reacties

  • Raymond De Roeck

    4 jaar geleden
    En binnen veertien dagen honderden voetbal supporters erbij. Dat ze hun maar klaar zetten in de klinieken.
  • Kristof Degros

    4 jaar geleden
    @Yves angst ? Je moet maar iemand verliezen of langdurige gevolgen hebben. Dan zal je wel anders piepen. Het is geen griepje. Als je weinig symptomen hebt en geen last, tsja dan is het allemaal niks. Maar kan jij dat voorspellen ? Zelfs kerngezonde mensen hebben maanden nadien nog last ... Lam leggen ? als 25% zich aan de regels houdt zal het veel zijn
  • Patrick Desmet

    4 jaar geleden
    Aan de zelfverklaarde virologen hieronder. De besmettingen stijgen snel. Dus conclusie is dat we verkeerd bezig zijn. Niet meer of niet minder.
  • jos lagae

    4 jaar geleden
    Moeten alle buurlanden België code rood geven en iedereen die uit België komt 14 dagen op carentaine plaatsen !! Dit is wat België met Spanje doet. Geen onderscheid of je uit madrid dan wel uit een veilig gebied.
  • Joseph Vande Reyd

    4 jaar geleden
    Zorg eerst eens dat in België zelf de regeltjes inzake covid 19 opgevolgd worden en verbiedt dan reizen naar het buitenland, 547 besmettingen per dag op een zakdoek groot land als België?er zijn rood gemarkeerde landen die het véél beter doen en waar wij Belgen van betreffende landen niet zouden toegelaten moeten worden, maar politiek België weet toch alles beter zoals wij aan den lijve ervaren welke mooie staatsstructuur zij opgezet hebben,