© Joris Herregods

Zwembaden De Molen en Boekenberg mogen langer openblijven door warme nazomer

Linkeroever, Deurne -

Nu zondag zouden het zwembad De Molen op Linkeroever en zwemvijver Boekenberg in Deurne-Zuid de laatste keer openen. Maar daar steekt de nazomer een stokje voor. Zwemmen in open lucht kan uitzonderlijk nog tot en met woensdag 16 september.

“De zwemmers hebben dit jaar lang moeten wachten op de opening van de openluchtzwembaden. Daar hadden we zelf geen vat op”, zegt Jelle Bryssinck, woordvoerder van schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). “Ze hebben niet alleen de weg naar de zwembaden gevonden. De nodige maatregelen werden goed opgevolgd. Als beloning houden we tijdens de voorspelde warme nazomerdagen De Molen en Boekenberg wat langer open. Er is een precedent, dat is in de vorige warme zomers al gebeurd. Daarom speelden we al langer met dit idee.”

Na 16 september gaat het slot er wel op. Dat heeft zo zijn reden. “De binnenzwembaden schakelen nu een versnelling hoger, ook door de komst van de scholen. Dat vergt meer redders en personeel. In coronatijden hebben we sowieso meer mankracht nodig. Daarom is het echt niet mogelijk om de openluchtzwembaden nog langer open te houden. De nazomer zou trouwens na volgende week al een knikje krijgen.” dopi

www.antwerpen.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER