De kerncentrale van Electrabel bij Tihange (31/08/2020)
Volledig scherm
De kerncentrale van Electrabel bij Tihange (31/08/2020) © REUTERS

Electrabel heeft uitzicht op halvering nucleaire taks

Electrabel moet mogelijk de helft minder nucleaire rente betalen, blijkt uit advies van energieregulator Creg. ­Minister ­Marghem reageert "verrast". Dat schrijft De Standaard vrijdag. Het verhaal staat ook in La Libre Belgique. 

12 reacties

  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Met het langer openhouden van de kerncentrales zou de Belgische schatkist veel geld gaan uitsparen ? Electrabel heeft ook onvoldoende geld opzij gezet om de ontmantelingskosten van de kerncentrales te kunnen dekken, waardoor Marghem opnieuw verrast zou kunnen worden als ze extra geld nodig zal hebben om het nucleaire boeltje op te bergen..
  • Vital Verstraten

    4 jaar geleden
    Mogen wij dan ook onze politiekers financieel ter verantwoording trekken als het nucleair passief voor het opruimen van deze centrales niet voldoende is? Indien dit niet voldoet en nu cadeaus worden uitgedeeld graag deze personen financieel straffen!. Accountabillity zoals in het bedrijfsleven beste incompetente overbetaald zakkenvullende overtollige bende politiekers. Jullie zijn een schande al meer dan 400 dagen spelletjes spellen zoals kleine kinderen en evengoed betaald worden.
  • peter destoop

    4 jaar geleden
    Emiel Waeterslagers, eigenlijk is dit nu reeds zo
  • Sonja De Grave

    4 jaar geleden
    De Greg zijn werkelijk een handpop geworden van ENGIE en het wordt hoog tijd dat de nieuwe regering hier een eind gaat aan maken.
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Martghem is wel vaker verrast wanneer het over energie gaat.
  1. “Kinderen worden verbrand met gasbranders en gemarteld in kelders”: wat is de ‘Blacks’-clan waartoe ‘De Vlieg’ behoort?
    PREMIUM
    10

    “Kinderen worden verbrand met gasbran­ders en gemarteld in kelders”: wat is de ‘Blacks’-clan waartoe ‘De Vlieg’ behoort?

    Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van die drugsclans en hun link met ons land: van de omerta en vendetta tot het martelen van kinderen in de kelder.
  2. Begrotingstekort loopt op tot 30 miljard per jaar. Hoe gaat u dat voelen? 5 vragen aan Carl Devos
    PREMIUM
    Vijf vragen
    101

    Begrotings­te­kort loopt op tot 30 miljard per jaar. Hoe gaat u dat voelen? 5 vragen aan Carl Devos

    Drie weken voor de verkiezingen drukt Europa ons met de neus op de harde realiteit: ze voorspelt voor België een oplopend begrotingstekort van 4,7 procent – omgerekend liefst 30 miljard euro per jaar. Wij doken met enkele experten in de cijfers: hoe gaat u dat binnenkort voelen? En wat is de impact op de verkiezingen? “Om het begrotingstekort helemaal dicht te rijden, zou je de pensioenuitkeringen in dit land moeten halveren.”