vrijdag 11 september 2020 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Mette-Marie (links) en Romina (rechts) met K3 vtm

The Voice Kids

Mette-Marie vs Romina in zinderende finale

Tessenderlo, Kinrooi

Finalekoorts in The Voice Kids. Team K3 levert twee Limburgse finalistes af: Mette-Marie (14, Averbode/Tessenderlo) en Romina (13, Kinrooi). “Ongeacht de uitslag hebben we dankzij deze wedstrijd veel bijgeleerd.”

Ze zijn nog met zijn achten over, het merendeel meisjes. Ook team K3 is één en al girlpower. De finale is reeds ingeblikt, maar Mette-Marie en Romina lossen geen woord over de uitslag.

“Ik ben bekomen van de laatste opnames, maar ik mis het hard”, zegt Mette-Marie. “Het was dan wel een wedstrijd, maar onderling hadden we een hechte band. Niet alleen met andere kandidaten, maar ook met de coaches. The Voice Kids was een topervaring. Ik leerde toffe mensen kennen.”

“Je moet niet winnen om zoveel bij te leren”, vult Romina aan. “Niet normaal! Ik ben het team dankbaar.”

Hoewel beiden erg muzikaal zijn, was het podium nieuw voor hen. “Ik schreef me in om te zien hoever ik qua zang stond en hoe ver ik in zo’n wedstrijd kon geraken”, zegt Mette-Marie. “Ik zong uitsluitend onder de douche, en volgde nooit zangles. Op dat podium staan was eng en intimiderend. Dan besef je pas waar je aan begonnen bent. Bij de Blinds was ik gestresseerd en vergat ik bijna de tekst. In de finale viel de stress van mijn schouders en kon ik meer genieten.”

Ook bij Romina was performen op het podium eerst onwennig. “Maar ergens voelde het ook goed, omdat het een droom was die uitkwam.” Romina zong al op zeer vroege leeftijd. “Ik weet nog hoe ik als klein meisje microfoons van K3 kreeg voor Sinterklaas, waarmee ik menig K3-nummer gezongen heb. Vooral Oya Lélé was vaak bij ons thuis te horen. (lacht) Daarom was het nu tof om in hun team te zitten. De meisjes hebben me veel bijgebracht over hoe je moet performen op een podium. Men geeft ook tips om je zelfvertrouwen op te krikken en niet met schrik op het podium te staan.”

Mette-Marie koos ook bewust voor K3. “Omdat je dan niet één, maar drie meningen te horen krijgt. Soms lagen hun visies wat uit elkaar, maar aan het einde van de rit werd alles mooi uitgebalanceerd tot een evenwichtig compromis.” Tijdens de workshops werd ze overladen met tips. “Ik ben wat rustiger geworden. De meisjes hadden opgemerkt dat ik als een tornado overkwam tijdens het optreden. Ik wou het te snel afhaspelen. De hevigheid is geminderd.”

Het zijn de beste stemmen die overschieten. Mette-Marie maakte vorige week indruk met Crazy van Gnarls Barkley. Al zegt ze dat ze zichzelf niet graag hoort zingen op televisie. “Dat blijft iets raar,” lacht ze. Romina maakte het verschil met The One That Got Away van Katy Perry. “Terwijl ik thuis altijd rustige en gevoelige liedjes zing. Maar hoewel onbekend terrein, ben ik tevreden met àl mijn optredens.”

Door de coronacrisis lagen de opnames vijf maanden stil. “En was de wedstrijd een beetje mentaal afgesloten”, zegt Romina. “Ik was elke dag blijven oefenen, er waren ook workshops online. Maar als er geen tv-opnames zijn, zit je niet helemaal met je hoofd in de wedstrijd.”

In de finale brengt Mette-Marie River van Bishop Briggs. “Een moeilijk liedje wegens heel luid. Ik moet ook mijn ademhaling onder controle weten te houden. Toch kwam ik zelf met dit liedje op de proppen. Ik had het ontdekt op TikTok. Het viel bij me in de smaak omdat het een nummer met veel kracht is. Ik hoop daarmee indruk te kunnen maken.”

Romina zegt ook na The Voice Kids te blijven zingen. “Omdat het een passie is en die geef je niet snel op. Via YouTube en dergelijke kan je makkelijk liedjes verspreiden.” Ook Mette-Marie blijft met muziek bezig. “Maar ik wil er niet mijn beroep van maken. Het blijft een hobby, school is het belangrijkste. Maar mocht er een platenfirma een mooi voorstel hebben, zal ik dat bekijken.”

The Voice Kids, VTM, 20.35 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws