Regisseur Bong Joon Ho met zijn Oscars voor beste film en beste regie voor 'Parasite'. De Zuid-Koreaanse film was de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor beste film kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Bong Joon Ho met zijn Oscars voor beste film en beste regie voor 'Parasite'. De Zuid-Koreaanse film was de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor beste film kreeg. © REUTERS

Oscar voor beste film? Dan móet die film straks divers zijn: “Nobel, maar inbreuk op vrijheidsprincipe”

Filmmakers die de Oscar voor ‘beste film’ ambiëren, zullen vanaf 2024 pas voor een nominatie in aanmerking komen, indien ze bijzondere aandacht hebben besteed aan vrouwen, mensen van kleur, lhbti’ers en mensen met een beperking. De inclusiviteits- en diversiteitseisen van de organisatie achter de Oscars lokken felle reacties uit.

13 reacties

  • Robert Soeloo

    4 jaar geleden
    De enige standaard die voor Hollywood gaat gelden de komende jaren is standaard E: winst maken.
  • eric meers

    4 jaar geleden
    Dus vanaf nu ben ik zeker van een oscar als ik een film maak waar de cast bestaat uit 25 rassen , holebi's, gehandicapten enz . Bollywood zal dan zijn deuren moeten sluiten.
  • Elsje vervoort

    4 jaar geleden
    Ethische profileringsdrang. Grote webwinkels doen dat nu ook. Ze meten zich een "schoon" imago aan net zoals bij "bio" producten. En wat overblijft zal een steriele wereld zijn waar iedereen gelijk moet denken. Het recept voor depressies.
  • Ronald Rens

    4 jaar geleden
    Je ziet dit nu al in de - vroeger - prachtige historische series van de BBC : in nde 17de, 18de en 19de eeuw waren gekleurde mensen en hoge uitzondering in Europa. Nu zie je allerlei niet-blanke personages belangrijke rollen krijgen in deze series. Dom, want niet accuraat/geloofwaardig. Er bestaan prachtige hedendaagse TV-reeksen mèt gekleurde mensen, ook in de hoofdrollen. Die bekijk ik wel, de andere niet.
  • Peter Buyck

    4 jaar geleden
    Als je als artiest alleen maar kunst maakt om prijzen te winnen... Maar ach Hollywood barst van 'commerciële kunst'...