Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a)
Volledig scherm
Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) © Photo News

Preformateurs moeten op 21 september eindverslag aan koning overmaken, Vivaldi-partijen mikken op regering tegen 1 oktober

Preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau leggen op 21 september het eindverslag van hun missie voor aan koning Filip. Dat meldt het Paleis na een telefonisch onderhoud tussen de vorst en de preformateurs. Normaal gezien had het duo de naam van een formateur naar voren moeten schuiven, maar de coronabesmetting van Lachaert gooide die plannen in de war. Uit een mededeling in naam van de voorzitters van liberalen, socialisten, groenen en CD&V, na afloop van de audiëntie, blijkt dat de Vivaldi-partijen mikken op een nieuwe federale regering tegen 1 oktober.

30 reacties

  • Ludo Saenen

    4 jaar geleden
    Waar moeit de koning zich eigenlijk mee? Er is toch nog een regering met volle bevoegdheid na de show van 17/9 Zijn initiatief is toch ongronwettelij, niet?
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Ze hebben dus nog wat tijd om de Vlamingen verder te beliegen en bedriegen.
  • dirk derycke

    4 jaar geleden
    Uitstel is afstel, volgens mijn opinie komt er geen nieuwe regering !
  • Guy Moreels

    4 jaar geleden
    Lachaert ging toch volgen via videoconferentie. Is gewoon tijd rekken. Er zijn toch punten, waar ze nooit uitraken (abortus ?) Misschien al beter een nieuwe verkiezingsdag voorzien !
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Als de Vlaamse regering valt is dit het bewijs dat ze totaal overbodig is en beter kan worden opgedoekt. En dan alles herfederaliseren. Waarop wacht nva?