© REUTERS

Cristiano Ronaldo verkozen wereldvoetballer van het jaar door de FIFA

Cristiano Ronaldo heeft de prijs voor beste speler ter wereld gekregen op de Best FIFA Football Awards. Met het Portugese team won hij in 2016 het EK en met Real Madrid won hij de Champions League. Enkele weken geleden won hij ook al de prestigieuze Gouden Bal.

mawe

Cristiano Ronaldo was dé topfavoriet om de beste speler van 2016 te worden, dankzij de schitterende prestaties met Real Madrid in de Champions League in mei en op het Europees Kampioenschap met het nationale elftal van Portugal.

Tot vorig jaar reikte de FIFA samen met het magazine France Football de Gouden Bal Uit. Dit jaar organiseerde de voetbalorganisatie zijn eigen awardshow.

© AFP

Op het gala was er ook veel aandacht voor vrouwenvoetbal. De Duitse bondscoach Silvia Neid, goed voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio, werd verkozen als vrouwelijke coach van het jaar.

© AFP

De beste vrouwelijke speelster voor het tweede jaar op rij is de Amerikaanse Carli Lloyd. De 34-jarige middenveldster van Houston Dash kreeg verrassend de voorkeur op de Duitse Melanie Behringer en de Braziliaanse Marta.

Dat Lloyd in Zürich opnieuw het podium op mocht, was ook voor haar een verrassing. In 2015 had ze nog een aanzienlijk aandeel in de wereldtitel voor de Verenigde Staten, maar in 2016 deed het Amerikaanse elftal het helemaal niet goed. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro sneuvelden de Verenigde Staten al in de kwartfinales. “Ik denk dat Melanie Behringer een betere keuze was geweest”, verklaarde Lloyd eerlijk. Behringer won met Duitsland goud in Rio en werd topscorer van het olympisch toernooi. .

© AFP

De award voor Fair Play ging naar Atlético Nacional. Het team schonk de titel van de Copa Sudamericana aan Chapecoense, waarvan bijna alle spelers en de technische staf verongelukt zijn in een vliegtuigcrash. Chapecoense was op weg naar de finale van de Copa Sudamericana tegen Atlético Nacional.

© AFP

De beste mannelijke coach van het afgelopen jaar was Claudio Ranieri. Hij werd kampioen in de Premier League met Leicester City.

© Photo News

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer