"We vrezen dat scheidende koppels zich binnenkort verplicht zullen voelen om deze rekentool te gebruiken", zegt Yves Coemans, specialist onderhoudsbijdragen bij de Gezinsbond.
Volledig scherm
"We vrezen dat scheidende koppels zich binnenkort verplicht zullen voelen om deze rekentool te gebruiken", zegt Yves Coemans, specialist onderhoudsbijdragen bij de Gezinsbond. © thinkstock

Gezinsbond raadt gebruik online rekentool voor onderhoudsbijdrage af

De Gezinsbond en de Franstalige tegenhanger Ligue des familles raden scheidende koppels af om voor de berekening van de onderhoudsbijdrage gebruik te maken van een nieuwe rekentool die op de website van hoven en rechtbanken is geplaatst. De methode die deze rekentool hanteert leidt volgens de Gezinsbond tot te lage onderhoudsbijdragen.

1 reactie

  • mich lee

    4 jaar geleden
    Te lage? Eerder te hoge. Mijn kinderen wonen bij mij 12 op de 14 dagen en de meeste van de vakznties. Ik betaal alles voor hen, kleding, hobbies, school,... 100%. Maar volgens die tool zou ik aan mij ex toch een Ondehoudsbijdrage moeten betalen. Die tool.houd rekening met de geschatte kosypriks van een kind, maar niet met wie die kosten betaald. Mijn ex moet enkel eten vetalen als ze bij hazr zijn, voor de rest niets. Zelfs ophalen en brangen niet.