Ook Sean Dhondt laat van zich horen na circuleren van naaktbeelden: “Dit is ronduit mensonterend”

Na Stan Van Samang en Peter Van de Veire heeft nu ook de derde BV van wie naaktbeelden circuleren op het internet en WhatsApp van zich laten horen. “De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend”, zegt muzikant en presentator Sean Dhondt vrijdagavond op QMusic.

Op de radiozender waar hij presenteert, dook Sean Dhondt vrijdag plots op in de avondshow van Sam De Bruyn. “Wie had kunnen denken dat ik hier ooit op de radio iets over zou komen vertellen”, zei hij na een inleiding door De Bruyn, die aangaf dat het gesprek over de circulerende naaktbeelden van drie BV’s zou gaan. Dat zijn Stan Van Samang, Peter Van de Veire en dus ook Sean Dhondt.

LEES OOK. Stan Van Samang dient klacht in en verontschuldigt zich bij fans

EN OOK. Peter Van de Veire over naaktbeelden: “Laat mijn familie erbuiten”

“Ik ga daar niet over liegen: de impact op mezelf en mijn dichte omgeving, de mensen die ik het aller-, allerliefste zie, is echt enorm”, zei de presentator/muzikant. “Gigantisch zelfs. De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend. Met als gevolg een hallucinant sneeuwbaleffect, in gang gezet door iemand die het nodig vond om privébeelden kwaadwillig te verspreiden.”

 ©  Qmusic

Niet de bedoeling

Dhondt geeft toe dat hij de beelden zelf gemaakt heeft. “In mijn privésfeer”, zei Dhondt. “Iets waar ik beter over had moeten nadenken, achteraf gezien. Want het was uiteraard niet de bedoeling dat die beelden ongevraagd zouden rondgaan. Want zo kwamen ze ook terecht bij mensen die, tegen hun wil, die beelden te zien hebben gekregen. En ontstonden er plots de wildste verhalen. Daarom is het zo belangrijk dat dit stopt.”

LEES OOK. “Alle naaktbeelden van BV’s zijn verspreid door één persoon”

“Ik wens het niemand toe om op deze manier publiekelijk vernederd te worden”, aldus Dhondt. “En natuurlijk zie je daar enorm van af. Maar, ik heb tegelijkertijd ook heel hard beseft dat een opvangnet op zo’n momenten heel belangrijk is. Zowel familie, vrienden, collega’s hier bij Q en bij VTM en ver daarbuiten… Ik kan me heel goed inbeelden dat mensen die geen dergelijk, warm opvangnet rondom zich hebben of jonge mensen, die minder weerbaar zijn, er daardoor echt onderdoor gaan. En daarom vind ik het nogmaals nodig om er nu iets over te zeggen. Want wat mij nu overkomen is, kan misschien andere mensen helpen.”

 ©  Qmusic

Wees lief voor elkaar

Aan mensen die hetzelfde meemaken of meegemaakt hebben, net als mensen die iemand kennen in dezelfde situatie, vraagt Dhondt “lief te zijn voor elkaar”. “Wees je bewust van de gevaren. Hoe snel iets kan gebeuren, zonder dat je daar zelf bij stilstaat. Ik ben nu, jammer genoeg, een goed voorbeeld om dat te zeggen. Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig. Mensen kunnen in zo’n situatie alle hulp gebruiken.”

Hij wil nu vooral rust, zegt hij. “Om dit te verwerken voor mezelf en met de mensen rondom mij, die er het meest toe doen. Het is zo belangrijk dat dit stopt. Voor alle betrokkenen nu. En voor iedereen die het nog zou meemaken in de toekomst.”

 ©  Qmusic

Klacht

De naaktfoto’s en -video’s van drie BV’s circuleren sinds een tweetal weken. Ze worden gedeeld op websites en internetfora, via berichtendiensten als WhatsApp en sociale media als TikTok. Stan Van Samang reageerde donderdag als eerste en kondigde bij monde van zijn advocaten aan dat hij een klacht indient tegen de persoon die volgens hem achter het verspreiden van de beelden zit. Vrijdagochtend liet Peter Van de Veire op radiozender MNM van zich horen en vroeg hij om zijn familie erbuiten te laten.

Van de Veire herhaalde ook nog eens dat het delen van de naaktbeelden strafbaar is. Wie betrapt wordt, kan een gevangenisstraf oplopen.

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER