58-jarige man voor assisen veroordeeld tot 25 jaar cel voor doodslag op ex-partner

 ©  BELGA

Bron: BELGA

Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft James Ololo (58) vrijdag veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor doodslag op Elizabeth Wafula. Hij beroofde zijn 53-jarige ex-partner van het leven in Overijse in de herfst van 2017.

Ololo bracht Wafula om het leven in haar woning in Overijse op 4 oktober 2017. De Nederlander van Keniaanse origine diende haar drie messteken toe. Zijn ex-vriendin wilde hem al langer uit haar huis. Het college, bestaande uit het hof en de jury, hield niet alleen rekening met de ernst en de zwaarwichtigheid van de feiten. Ook met de “narcistische en egocentrische ingesteldheid” van Ololo. “Hij ontnam een zorgzame moeder en zuster het leven zonder oog te hebben voor het enorme leed dat hij daarmee veroorzaakte. Hij vertoonde een gebrek aan spijt en empathie tegenover het slachtoffer en haar familie.”

Als verzachtende omstandigheden reikte het college het blanco strafregister op gevorderde leeftijd aan, alsook de jarenlange verbintenis met het slachtoffer. Voor het hof en de jury is 25 jaar “de gepaste straf om hem te weerhouden van het plegen van nieuwe feiten”. Ololo kreeg verplichte therapie opgelegd.

De beraadslaging over de strafmaat nam drie uur in beslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen