thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Late strafschopgoal nekt Lierse K. op bezoek bij Lommel

Lierse K. slikte vrijdagavond zijn eerste nederlaag in 1B. De Pallieters kwamen tot twee keer toe op voorsprong in Noord-Limburg, maar een uiterst domme strafschopfout van Ben Santermans leidde de Lierenaars in blessuretijd alsnog naar een ware anticlimax.

Een bemoedigend gelijkspel in Westerlo en een thuiszege tegen RWDM deden Lierse vrijdagavond alvast zonder grote kopzorgen afreizen naar het Lommelse Soevereinstadion. Daar presenteerden de Pallieters bovendien meteen hun erg beproefde recept van de eerste competitieweken. Uitgaan van een stevige organisatie en dan razendsnel prikken. Het gepaste tegengif vinden bleek ook Lommel aanvankelijk niet gegeven. Niet eens een kwartier waren we ver, toen Straetman een gemeten voorzet richting grote rechthoek verstuurde en Petrov in één tijd het leer voorbij een grabbelende Svedkauskas joeg. Een vroege bonus, die de Lierenaars vrij vlot onder controle hielden. Kadiri kopte nog wel eens nipt naast voor de thuisploeg, maar Toon Janssen trof zelfs zowaar het kader met het hoofd. Geen dubbele voorsprong dus, maar in de plaats kort na het halfuur een koude douche. Lierse liet het jonge Lommel net iets te vrij voetballen, Ugalde knalde op aangeven van Cejas keurig in het hoekje.

En toch leken de bezoekers nog met een voorsprong de rust in te duiken, toen Santermans in de zestienmeter iets te opzichtig door Verschueren bij het shirt werd getrokken. Allach bedankte van op de stip. De laatste scheut van een best wel boeiende eerste helft zou niettemin nog zuur smaken voor de Lierenaars. Op hoekschop knikte Neven al te makkelijk de 2-2 tegen de touwen.

Ook na de pauze hield Lierse maar moeizaam het leer in eigen rangen en kende een moeilijk vierde kwartier. Daarin werd het louter door toedoen van een sterke doelman Brughmans overeind gehouden. Die stond paraat bij een schicht van Cejas en wist ook raad met een kopbal van Lemoine. Gaandeweg ging de storm echter liggen en in de slotfase werd Lommel ook nog tot tien herleid na een tweede gele kaart voor Thordarson. Maar toch liep het nog fout, toen Santermans in de luren werd gelegd door Aabbou en een domme strafschopfout beging. Hendrickx zette de penalty om, de eerste nederlaag was een feit.

LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Lemoine, Kis, Verschueren, Thordarson, Ugalde (88’ Milan Troonbeeckx), Cejas (81’ Aabbou), Zaroury (58’ Kabongo), Kadiri.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Van der Veken, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Janssen (76’ El Ansri), Gilis, Allach, Straetman (64’ Samyn), Petrov.

DOELPUNTEN: 13’ Petrov 0-1, 36’ Ugalde 1-1, 41’ Allach (strafschop) 1-2, 45’ Neven 2-2, 93’ Hendrickx (strafschop) 3-2.

GELE KAARTEN: 40’ Cejas, 43’ Allach, 54’ Kis, 60’ Hendrickx, 62’ Bitsindou.

RODE KAART: 89’ Thordarson .

SCHEIDSRECHTER: Vermeire.

TOESCHOUWERS: 1.000.