Cercle-coach Paul Clement overlegt met zijn aanvoerder Taravel: "Denk Jérémy en Omolo weg, en dan is onze ploeg echt niet zoveel ouder die van Anderlecht."
Volledig scherm
Cercle-coach Paul Clement overlegt met zijn aanvoerder Taravel: "Denk Jérémy en Omolo weg, en dan is onze ploeg echt niet zoveel ouder die van Anderlecht." © Photo News

Paul Clement (Cercle Brugge) kreeg versterking in zicht van hervatting op Anderlecht: “Kern nog niet compleet”

In het zicht van de competitiehervatting zondag op Anderlecht, kreeg Paul Clement er de voorbije dagen nog twee aanwinsten bij. “Onze kern is daarmee nog niet helemaal compleet”, geeft de Engelsman aan. “Maar op de posities waar de spoeling nog wat dun was, heb ik nu meer keuze.”

  1. Miron Muslic (Cercle Brugge) kijkt uit naar derby: “Wij gaan voluit voor winst, met alle respect voor Club”
    PREMIUM
    Voetbal Jupiler Pro League

    Miron Muslic (Cercle Brugge) kijkt uit naar derby: “Wij gaan voluit voor winst, met alle respect voor Club”

    Miron Muslic blijft indruk maken met Cercle Brugge. De 1-2-zege op AA Gent vorige week was zonder meer een ‘hold up’, maar de voorlopige vijfde plaats van Cercle Brugge in de klassering is dat over het ganse seizoen bekeken absoluut niet. Muslic maakt er ook geen geheim meer van dat zijn grote ambitie is om over vijf weken in de top zes te finishen. En dus is de derby van zondag in alle opzichten een superbelangrijk duel. Het toeschouwersrecord van dit seizoen, 7.000 man tegen Anderlecht, gaat trouwens aan diggelen. “En wij willen de drie punten in Jan Breydel houden”, zegt Muslic ferm.
  2. Félix Lemaréchal (Cercle Brugge) na verloren slotwedstrijd van 2023: “We zitten in een lang leerproces”
    PREMIUM
    voetbal jupiler pro league

    Félix Lemaréchal (Cercle Brugge) na verloren slotwed­strijd van 2023: “We zitten in een lang leerproces”

    Geen zege, zelfs geen gelijkspel om het sterke kalenderjaar 2023 mee af te sluiten voor Cercle Brugge. De afwezigheid van doelpuntenmachine Kevin Denkey woog te zwaar voor het jeugdige groen-zwart, dat wel kansen afdwong in Anderlecht maar er geen enkele kon van omzetten. “Maar we hebben al bij al een goede prestatie neergezet”, analyseerde Félix Lemaréchal, de 20-jarige middenvelder die zich ook in het Lotto Park weer als gangmaker op het middenveld manifesteerde.
  1. Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) wil tegen STVV opstaan: “Lessen trekken uit kastijding”
    PREMIUM
    voetbal jupiler pro league

    Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) wil tegen STVV opstaan: “Lessen trekken uit kastijding”

    Vier-nul achter na amper een half uur spelen... Het is iets wat je niet meer verwacht van Cercle Brugge, dat zich tijdens het voorbije anderhalf jaar als een reuzendoder manifesteerde en net onder de top uitgroeide tot de moeilijkst te bekampen tegenstander. “De beste remedie is de volgende wedstrijd, zondag tegen Sint-Truiden moeten we dringend wat rechtzetten”, concludeerde Hannes Van Der Bruggen na de afgang in Westerlo.
  2. Van 1A naar 4P. Bijna een jaar na zijn vertrek bij Cercle Brugge is Vincent Goemaere de nieuwe voorzitter van KFC Damme: “Met dezelfde passie”
    PREMIUM
    voetbal vierde provinciale B

    Van 1A naar 4P. Bijna een jaar na zijn vertrek bij Cercle Brugge is Vincent Goemaere de nieuwe voorzitter van KFC Damme: “Met dezelfde passie”

    Hij begon 2023 als voorzitter en zal in dezelfde functie het kalenderjaar afsluiten. Niet meer in eerste klasse, wel in vierde provinciale. Maar met evenveel passie en drive. Vincent Goemaere (51) is gisteren door de Algemene Vergadering van KFC Damme benoemd tot preses, bijna dag op dag elf maanden nadat hij bij Cercle Brugge de eer aan zichzelf hield en opstapte omwille van een conflict met toenmalig CEO Ben Lambrecht. “Ik miste het voetbal en ben blij dat ik nu weer volop mensen kan samenbrengen, de gemeenschap kan dienen. Zoals bij Cercle.”
    Brugge