Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Plots willen jongeren weer leraar worden

Het is onmiskenbaar: de coronacrisis heeft een effect op de studiekeuze. Aan de hogescholen, die maandag openen, zitten vooral de lerarenopleidingen fors in de lift - met liefst 82 procent meer inschrijvingen in HOGENT. "In tijden van crisis willen jongeren werkzekerheid."

8 reacties

  • Kris Kras

    3 jaar geleden
    Of ze  blijven zal er wel vanaf hangen  van waar ze  terecht  komen in het  secundair  onderwijs. De ene school is de andere niet. Op sommige scholen is  leraar zijn een luxe job, op andere scholen  gewoon proberen overleven in de hel.
  • JOHAN JV

    3 jaar geleden
    Zeker doen ...goed betaald ...veel vakantie ...groot pensioen ...
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    4 tot 5 jaar geen loon en wel studiekosten. Dan ook nog eens 4 tot 5 jaar minder pensioen ontvangen door langer te moeten werken. Als je dan het totale kostenplaatje rekent loont 15% tot 20% bruto meer verdienen in de privé - netto minder - niet meer om een studie te compenseren. Maar je mag wel harder werken, gratis overuren kloppen, verantwoordelijkheid dragen en de kans is groot dat je voor je pensioen gedumpt wordt. Dan is het onderwijs beter.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Tot ze voor de klas staan en in het systeem kopje ondergaan. Dan kunnen zij er niet snel genoeg weer weg. En terecht!
  • Peter Dendievel

    4 jaar geleden
    Job met zekerheid in deze onzekere tijden. Benieuwd hoeveel jonge mensen het echt gaan volhouden in het onderwijs van vandaag.