Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / Berlinda van Dam

Na zes maanden leven met corona, hoe gaat het komende half jaar eruitzien?

"We moeten nog één winter verstandig doorkomen." En dan kunnen we volgend jaar weer kerst vieren "zoals we dat gewoon zijn", zei epidemioloog Pierre Van Damme (UA) deze week. Maar wat is dat dan, zo'n 'coronawinter'? Eentje waarin u zich warm zal moeten kleden, want wie nog iets wil ondernemen, zal dat buiten moeten doen. Kerstmarkten, carnaval, horeca... Een vooruitblik op de komende zes maanden.

13 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    ik hoop dat er met de schoolkinderen niet gesold word : door grote schoolfusies moeten ze pendelen met overvolle bussen en treinen.. Praktijkvakken zouden op school moeten kunnen doorgaan maar veel vakken kunnen zeer goed en met succes on line gegeven worden om risicovolle verplaatsingen te beperken.
  • jan verstrepen

    4 jaar geleden
    Niets aan de hand,die paar weken op verlof gaan was belangrijker.
  • Luc Lievens

    4 jaar geleden
    Schaf dat carnaval en die kerstmarkten gewoon af. Een jaartje zonder dat gedoe zal wel lukken zeker? Bernd, uw beruchte tweede golf is al een tijdje bezig.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Ik had het niet beter kunnen zeggen, Joan Lute. Ik blijf zo veel mogelijk thuis, ik heb de luxe van een tuintje, maar kom af en toe voorzichtig onder de mensen want dat is soms nodig. Ik ben de regels gewend en heb geen reden om daar over te klagen. De rusthuizen mogen inderdaad wel wat creatiever zijn om het isolement van de bewoners zoveel mogelijk te beperken.
  • Bernd Vaes

    4 jaar geleden
    De komende zes maanden? De beruchte tweede golf van begin september tot januari. Daarna is het de doden tellen en... komt de heel normale griep in het land. Ergens in de lente wordt het dan weer rustig...