De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © AFP

EU dreigt volgens Britse premier Johnson met voedselblokkade

De Britse premier Boris Johnson beschuldigt de EU ervan met een voedselblokkade te hebben gedreigd tussen Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Een dergelijke stap zou de "economische en territoriale integriteit van het Verenigd Koninkrijk vernietigen", schrijft de regeringsleider in een artikel in de krant The Daily Telegraph.

23 reacties

  • Rob Hoek

    4 jaar geleden
    Het enige wat de EU kan is dreigen, dreigen en nog eens dreigen maar verder houdt dat op. Engeland heeft Europa niet nodig. Goederen haalt hij wel uit Australië of elders. Hij laat zich niet bedreigen door EU. Noord Ierland krijgt gewoon als 25 jaar geleden een douane post. Je moet eens weten hoe groot Engeland is. Oei oei oei Europa toch.
  • Anita Billen

    4 jaar geleden
    Europa beschuldigen kan hij als de beste.nu hebben ze Europa ineens wel nodig, strange
  • christian demeester

    4 jaar geleden
    Noord-Ierland ligt in Ierland, niet in Engeland. Ofwel komt er een grens tussen Ierland en Noord-Ierland, ofwel moet er een grens komen aan de rand van het eiland. Als er iemand is die zich niet aan de afspraken houdt is het wel Boris Johnson.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Omdat Noord-Ierland geen Brits gebied is maar bezet om een handvol protestanten te plezieren
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Dat is het toppunt van volksverlakkerij. Door deze op leugens baseerde Brexit, komen alle [verzorging]goederen door de nu noodzakelijke paperassen met vertraging binnen maar dat geldt ook voor de EU. De prijzen zullen stijgen door de nu noodzakelijk hogere voorraadhouding. B. Johnson schiet zich in zijn eigen knie.