Viroloog Marc Van Ranst: 'De tijd dat er 500 gevallen per dag waren, ligt al een tijdje achter ons.'
Volledig scherm
PREMIUM
Viroloog Marc Van Ranst: 'De tijd dat er 500 gevallen per dag waren, ligt al een tijdje achter ons.' © BELGA

Marc Van Ranst: “Ik sluit niet uit dat we straks weer tegen de 1.000 gevallen per dag zitten”

“Een kleine versnelling van de toename’” zo noemde viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) de laatste coronacijfers. Moeten we ons dan echt geen zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) kadert de laatste cijfers in een gesprek met De Morgen.

106 reacties

  • Biot Aline

    4 jaar geleden
    Niet alles moet sluiten, enkel de horeca en de scholen. Alle andere winkels, ondernemingen kunnen gewoon open blijven...
  • Jennick Smeeys

    4 jaar geleden
    Gisteren 940 . Vandaag zegt hij dat t mss deze week rond de 1000 ligt , kans zit er dan wel in he ! Is dit wat belangrijk is en word gezien als vermeldbaar . Ophitsen , meer is dit niet. Lees dit als buitenstaander in nederland vaak met verbazing hoe de gekte en bangmakerij bij jullie nog erger is dan als bij ons.. jullie, de vaste bezoekers van mijn dorp, blijven komen , houden strikt aan die kapjes plicht ,lijken er meer mee bezig ,en nog dit allemaal. Het slaat door , sorry hoor , adieu
  • Marleen Vandevelde

    4 jaar geleden
    Aan al die mensen die de boel weer willen sluiten : dat heeft geen zin. Zodra er een beetje versoepeling komt herbegint het weer van voor af aan. De economische schade van de eerste lockdown zullen we nog jaren voelen. Een tweede lockdown zou fataal zijn. Of kunnen jullie zonder eten, drinken, medicijnen,... ? De Zweden hadden gelijk. Hun cijfers zijn nu zo ongeveer de beste van Europa.
  • Dirk D'hont

    4 jaar geleden
    Als men vanalles zegt in de media zal men wel ergens juist zitten zeker? Na de 6 maanden Covid pandemie stel ik vast dat de Kleine man het grootste slachtoffer is en dat er steeds laks word beslist als het over maatregelen gaat die de economie niet mag raken. Waag het niet om een halve meter te dicht in de winkel te staan maar als men 8 uur dicht naast elkaar in een slachthuis of degelijke werkt moet iedereen van het bedrijf zwijgen.
  • Yonie Van landuyt

    4 jaar geleden
    Er zijn nog amper overlijdens noch ziekenhuisopnames en tocb moeten wij dit blijven slikken. Beter alles los laten..