Het is nog onduidelijk waar de duizenden vluchtelingen naartoe moeten.
Volledig scherm
Het is nog onduidelijk waar de duizenden vluchtelingen naartoe moeten. © EPA

Griekse inwoners Moria zijn crisis beu en voelen zich in de steek gelaten: “Wíj zijn de slachtoffers”

Sinds een brand het vluchtelingenkamp in Moria volledig in vlammen liet opgaan, zwerven de duizenden vluchtelingen er doelloos door de straten. De inwoners van het Griekse Moria zijn die jarenlange crisis beu. Volgens hen doen zowel de lokale als Griekse overheid niets aan de vluchtelingenproblematiek. “Wij zijn de slachtoffers en wij betalen de prijs”, klinkt het.

22 reacties

  • Gungor Alper

    4 jaar geleden
    12000 vluchtelingen op dat eiland! Gek dat dat niet verdeeld kan worden onder de europese landen! Zij zijn altijd de eersten die spreken over democratie en vrije meningsuiting! Maar goed dat dat allemaal daar bij blijft! Bende egoisten...
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Het EU-migratiebeleid trekt op niets. Echte asielzoekers hebben recht op opvang in het eerste veilige land van aankomst. Economische vluchtelingen kunnen op nationale basis toegelaten worden. Pas die regels correct toe. Financier UNHCR om echte asielzoekers ordentelijk op te vangen en verplicht economische vluchtelingen om in hun eigen land hun aanvraag in te dienen.
  • Hermans Andre

    4 jaar geleden
    En wat doen de moslim landen om hun broeders op te vangen en te helpen. De arabische oliestaten zijn anders rijk genoeg om hun steentje bij te dragen maar nee Europa moet het maar doen
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Ik ben niet voor opname van vluchtelingen/asielzoekers in de EU.Maar als je die mensen/kinderen ziet is het een schande dat Griekenland en EU niks doen.Beter die landen van herkomst,hun regeringen/politici hun bezittingen/bankrekeningen afnemen in buitenland en het geld besteden aan de terugkeer van hun volk.
  • Yannick Peeters

    4 jaar geleden
    Wij zijn het simpele werkvee dat moet zwijgen en ondergaan en vooral heel veel wetten naleven en belastingen betalen. Tijd voor een grote opstand waarbij regeringen omver worden geworpen. Power to the people!