REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Kragh Andersen rondt aanvalswerk Team Sunweb af na zinderende finale in Lyon

Tour de FranceWeer feest voor Team Sunweb. Sören Kragh Andersen heeft de 14de rit in de Tour met aankomst in Lyon gewonnen. De Deen haalde het na een late uitval. Peter Sagan deed dan weer een zaak in de strijd om groen. Bennett behoudt de trui, maar de Slovaak maakte toch wat punten goed. Primoz Roglic blijft leider in het algemene klassement.

7 reacties

  • Saelens Nico

    4 jaar geleden
    de tijd van GVA en De Gendt is voorbij ; zonder Van Aert was dit voor de Belgen een heel povere Tour geweest ; ik hoop wel dat Sagan nog groen haalt ; hij verdient het wel . Mooie Tour is het wel
  • Myrtle Marien

    4 jaar geleden
    Het zegt heel veel over het niveau van de Tour als zondagspedaleurs al ritten kunnen winnen.
  • Ronny Popelier

    4 jaar geleden
    Vandaag winst voor Julian Alaphillipe, voor Greg Van Avermaet opnieuw nada nada. Winnen zit er niet meer in.
  • Ben De Cock

    4 jaar geleden
    Hmm ik dacht dat Sagan gediskwalificeerd was
  • Moers Patrick

    4 jaar geleden
    Ik gok op Mads Pedersen vandaag.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”
    PREMIUM
    65

    Wout van Aert geeft zichzelf dit seizoen een acht op tien: “Ik en andere kopmannen zullen voortaan de kat uit de boom kijken en Van der Poel laten doen”

    Wout van Aert (28) weet weer wat winnen is. In de Tour of Britain beëindigde hij een lange droogte. “Leuk, maar het verandert niks aan mijn seizoen.” Tijd voor een analyse van dat seizoen. Van te ijverig op de Poggio tot de nieuwe Poulidor naar een mentale dip in juni en opperste geluk op 1 september. “De eeuwige tweede? Met die bijnaam wil ik niet met pensioen gaan.”