Nahima Lanjri (CD&V)
Volledig scherm
Nahima Lanjri (CD&V) © BELGA

CD&V wil praktijktesten discriminatie hervormen

CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijktesten opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde mystery calls te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

41 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Ze zouden dat veel beter toepassen voor sommige ministers. Die regelmatig van functie kunnen veranderen om steeds een financiele put achter te laten of een grote puinhoop . Zoals die van CD&V .
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Begin maar met de vakbonden. Als lid van het VB wordt je gewoon uitgesloten of geweigerd. Is dit dan geen discriminatie of mag dat omdat het maar Vlamingen zijn Maar van de vakbonden zullen de dames wel afblijven.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Heb jaren als leidinggevende in een groot overheidsbedrijf gewerkt. Wij hebben heel veel kansen aan allochtonen gegeven, maar kwamen er telkens gehavend van terug. De ene dag kwamen ze weliswaar te laat en de volgende dag zagen ze gewoon niet om. Meer ziek dan aan het werk en er waren er zelfs die heel creatief omgingen met klanten om geld te innen waar geen geld voor moest betaald worden. Dus praat mij niet meer over kansen geven aub...
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    Begin dan maar eerst met de eigen meststal uit te kuisen zoals de christelijke mutualiteit. Oudere werknemers worden ontslagen via medische overmacht en vinden nadien zelfs met alle miserie geen erkenning bij hun jarenlange mutualiteit. Zolang je gezond bent en alles op tijd kan betalen is het oké maar indien je gezondheid je in de steek laat laten ze je vallen als een baksteen. Sommige controle artsen kunnen zijn zeer goed zijn maar dan in de grond wal te verstaan.
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Nema De Geest, wat u discriminatie noemt, is dat net niét. Het is het volste recht van elk bedrijf om bij aanwervingen ZELF de parameters te hanteren die het wil. Ook als dat geslacht is, ook als dat huidskleur is, ook als dat leeftijd is, ook als dat religie is. Wat het bedrijf NIET mag doen, is die interne parameters gebruiken in personeelsadvertenties en tijdens één-op-één sollicitatiegesprekken. Want DAN is het discriminatie.