Beeld van de oorstelling van het Bosuitbreidingsplan 'Meer bos voor Vlaanderen' en lancering van de bosteller.
Volledig scherm
Beeld van de oorstelling van het Bosuitbreidingsplan 'Meer bos voor Vlaanderen' en lancering van de bosteller. © Photo News

Zuhal Demir roept alle burgemeesters en schepenen samen voor eerste ‘Boscongres’

Op maandag 5 oktober roept Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) alle burgemeesters en schepenen samen voor het allereerste Boscongres van Vlaanderen. 

23 reacties

  • Rosa De Pauw

    4 jaar geleden
    Yves Steenssens en Gino Denil, ja daar heb je een punt. Geen ENKELE techniek om elektriciteit op te weken is CO2 neutraal. Wat komt er in de lucht om zonnepanelen en windmolens te maken en te plaatsen, te recycleren?
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Heel juist Gino , maar er is meer , eerst een groot bos kappen en dan eentje planten dat 100 jaar nodig heeft - kernenergie is van bij ontginning uranium tot ontmanteling één grote rad. mesthoop en bovendien mede grootste opwarmer : 22% rendement , 78 % voor koeling naar opp. water en atmosfeer - honderdduizend zijn dagelijks bezig gecrashte onder controle te houden - helft opp.Europa is in wereld rad.besmet voor eeuwig -oceanen 10 ontl.sec m3 door Fukushima(zie radiation map Tsjernob en Fuku)
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Alleen beseft Demir niet dat kerncentrales niet CO² neutraal zijn. De bewerking van het uraniumerts dat nodig is zorgt met het huidige rijke Canadese erts al voor 1/3 van de CO² uitstoot van een gascentrale. Binnen 10 jaar is dat op en dan zorgt het nog bruikbare erts met 0,10% uranium voor een gelijke uitstoot van een gascentrale. De bouw, beveiliging, afbraak, risico's en het nucleair afval krijg je er nog boven op. Dat krijg je met leerling tovenaars die beleid willen voeren.
  • kris wouters

    4 jaar geleden
    Idd dalila, hier id kempen hetzelfde verhaal, hele bossen worden gekapt onder de noemer” niet inheems” dan hoor ik ZD zeggen duizende bomen te gaan planten... roep de natuurvandalen van natuurpunt een halt toe en ze hoeft ng maar een fractie bij aan te planten. Het is werkelijk halucinant wat er zich hier in vele natuurgebieden afspeelt!!
  • Frank Louman

    4 jaar geleden
    Demir doet in een paar maanden veel meer voor Vlaanderen's groen dan Joke Schauvliege in één ambtstermijn. Een dikke bravo , je moet niet groen stemmen om meer groen te krijgen.