Direct naar artikelinhoud
Belgisch voetbal

Nu al de misser van het jaar: Mechels toptalent Aster Vranckx wringt énorme kans de nek om

De misser van Aster Vranckx.Beeld Eleven

Aster Vranckx (17), pechvogel van het weekend. Het Mechels toptalent liet tegen KV Oostende een niet te missen kans toch liggen. Zijn ploeg kreeg bovendien nog eens een opdoffer te slikken in de allerlaatste seconde, toen KV Oostende de enige goal van de match maakte (0-1).

Twitter bericht wordt geladen...

Na een slechte ingreep van KVO-doelman Hubert ontspon zich halfweg de tweede helft tussen Mechelen en Oostende een onwaarschijnlijke fase. Geoffry Hairemans met de poging voor lege goal tegen de deklat, Vranckx die maar in te tikken had. Maar dat niet deed - wát een misser.

Het mes werd nog wat dieper in de wonde gedraaid toen de beelden later dit weekend wereldwijd rondgingen. Het Braziliaanse Globo Esporte vergeleek de misser van Vranckx met ‘de grootste misser ooit’ in het Braziliaanse voetbal. Ook ESPN en FOX Sports pikten de beelden op, net als de toonaangevende Franse krant L’Equipe. De Fransen vergelijken de misser met die van Choupo-Moting (PSG) een jaar geleden, die een gelijkaardige bal nog van de lijn werkte. Ook Gary Lineker, Engels voetbalicoon en analist, deelde de video op Twitter: “Oeps”. 

De youngster van Mechelen laat het niet aan z'n hart komen. “Ik denk dat ik de bal gewoon moest binnen trappen. Ik heb die verkeerd aangenomen, en dan heb ik gemist. Of ik er slecht van ga slapen? Het is spijtig dat ik gemist heb, maar ik ga gewoon kijken naar de volgende match en m’n hoofd niet laten zot maken.”

Twitter bericht wordt geladen...