Grote SUV's behoren tot de minst betrouwbare modellen, zo blijkt uit een enquête van WhatCar.
Volledig scherm
Grote SUV's behoren tot de minst betrouwbare modellen, zo blijkt uit een enquête van WhatCar. © Volvo

Dit is de meest onbetrouwbare nieuwe auto

De onafhankelijke Britse consumentenorganisatie WhatCar heeft de Volvo XC90 uitgeroepen tot minst betrouwbare auto. In de leeftijd van drie tot vijf jaar oud vertoonde 74 procent van alle exemplaren een storing, zo blijkt uit een enquête onder 47.000 automobilisten.

94 reacties

  • Johan Vroonen

    4 jaar geleden
    De XC90 van de vorige generatie met de 5 cilinder motor was in ieder geval goed. 360 000km op de teller en buiten het gewoon onderhoud nooit problemen mee gehad. Overnames hebben het merk blijkbaar geen goed gedaan. Ik heb daarom niet meer gekozen voor de "nieuwe XC90" en ben sinds een jaar overgeschakeld naar Tesla. Werkelijk een groot verschil in positieve zin, zowel in rijplezier als verbruikskosten!
  • francois de smedt

    4 jaar geleden
    Klagers zullen er altijd zijn. Mijne juist 4jaar XC90 diesel iis een van de zuinigste auto suv dat we tot nu toe hebben gehad met 1 gescheurd darmpje voorgehad meer ni. Nee koop nen grand Cherokee .men buren hebben hem zelfs niet aan de straatstenen kwijtgeraakt. De onze wordt volgende maand vervangen door nen B5 diesel nieuwe broer. Voor de mijne staat er een kleine rij te wachten bij verkoop. En trouwens het merk range rover heeft ook Zenne beste verkoopperiode achter de rug met redenen
  • Kris Eelen

    4 jaar geleden
    Dan denk ik dat ze Land Rover vergeten zijn... auto's van meer dan 100.000 € waarmee je meer in de garage staat dan ermee op de baan zit!
  • Ike Kampman

    4 jaar geleden
    Al sinds 1992 dezelfde Volvo 240 estate in de familie. Nu ruim 580.000 km op de teller. Zelden tot nooit iets kapot, start altijd en krijgt 1 x per 2 jaar (!!) een onderhoudsbeurt. Tand des tijds is te zien maar wat een fantastische wagen is dit toch!
  • jacques hottelet

    4 jaar geleden
    Volvo was goed tot het overgenomen werd door Ford Het zelfde gebeurde met Saab (GM)