Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Weyts voorstander van versoepeling mondmaskerplicht, "maar kwaliteit onderwijs moet bewaakt blijven”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is "de eerste" om de mondmaskerplicht op school te kunnen afschaffen. Maar de mondmaskers waren een deel van het volledige akkoord dat het mogelijk heeft gemaakt de scholen algemeen te kunnen openen. "Liever starten met mondmaskers, dan thuis zitten zonder mondmaskers", zei minister Weyts in De Zevende Dag op Eén.

7 reacties

  • Dave Janssens

    4 jaar geleden
    Wat het dragen van een mondmasker, laat staan de versoepeling daarvan, te maken heeft met de kwaliteit van het onderwijs is mij een groot raadsel. Maar in het warhoofd van Weyts zal er wel weer een soort logica aan verbonden zijn zekers.
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    Weyts heeft 2 mondmaskers nodig, Eentje om voor de mond en eentje in de mond zodat er geen onzin meer uitkomt.
  • jos meurrens

    4 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat er mensen tegen mondmaskers zijn, het is onze enige bescherming. Het niet naleven is een moedwillige aanslag op ouders en grootouders, maar zover kunnen die personen niet eens nadenken.
  • Severine Degreef

    4 jaar geleden
    Sommige mensen zijn al lang niet meer in een klaslokaal geweest, denk ik. Anderhalve meter uit elkaar in een klas van 20 is doorgaans niet mogelijk. Blijven zitten in steeds hetzelfde lokaal ook al niet: vaklokalen zijn uitgerust met het juiste materiaal voor dat specifieke vak. Leerlingen in het secundair verplaatsen zich dus, om op de best mogelijke manier onderwijs te krijgen. Code oranje loert om de hoek. En dat is geen goed nieuws voor de onderwijskwaliteit.
  • Elsie Gosse

    4 jaar geleden
    Kom daarna niet af dat de stijging van het aantal besmettingen verontrustend is.