De cijfers zijn al een week aan het stijgen, en de toename wordt steeds groter.
Volledig scherm
De cijfers zijn al een week aan het stijgen, en de toename wordt steeds groter. © BELGA

OVERZICHT. Aantal besmettingen stijgt tot boven 600 per dag: “Verontrustende versnelling”

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Het aantal besmettingen komt daarmee dus ook opnieuw boven de 600 gemiddeld per dag. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Viroloog Steven Van Gucht noemt de versnelling “verontrustend”.

122 reacties

  • Jurgen Van Nerom

    4 jaar geleden
    Het zijn meestal die bepaalde groepen van mensen die DENKEN dat ze een mondmasker dragen, de meeste commentaar leveren. Mondmaskertje over de mond en that's it. Over de neus? Moet dat? Ja! En dan eens binnen in de winkel of zo, hangt het te bengelen aan hun kin.
  • Marnix Malone

    4 jaar geleden
    Wetende dat je je niet eens echt ziek moet gevoeld hebben om blijvende schade aan het lichaam over te houden die later zal opspelen.. of gewoon anderen te besmetten die wél meteen kunnen sterven.. is voorzichtigheid nog steeds geboden, zegt alvast mijn gezind verstand.
  • Regina Van Akker

    4 jaar geleden
    Als hier een sector jankte werden de maatregelen herzien en meestal versoepeld. Mensen leven nu alsof corona iets exotisch is, ver van hun bed. Het zal allemaal zo erg wel niet zijn...we doen maar op, want het moet leuk zijn. Hoe leuk is het om die ziekte te krijgen denk je? Of om een ander te besmetten? Voor sommigen is dat blijkbaar praat voor de vaak... Egoïsme?
  • GUNTER ORTMANN

    4 jaar geleden
    Het mensdom... Niemand kan nog wat geduld uitoefenen en velen nemen teveel risico's. Ik moet het nu al vaststellen met bepaalde collega's op de werkvloer. Uit eigen belangen spelen ze met hun gezondheid en met die van hun gezin en collega's...
  • christoph janssens

    4 jaar geleden
    Grappig, al die gepensioneerden hieronder die roepen om een lockdown. Voor hun pensioen maakt het niets uit, en binnen blijven doen ze meestal ook al. Dus... moet iedereen zijn job maar kwijtspelen voor de besmettingsangst bij de gepensioneerden. Hoe asociaal...